Τρίτη, 24 Δεκεμβρίου 2013

3 Αντί ευχών...

- "Tα καλά παιδιά πάνε στον παράδεισο..τα κακά παντού"
Κλασσικό συνθηματάκι τοίχου, μόνο που ο ποιητής δεν μας εξηγεί τι συμβαίνει με αυτά που δεν έχουν ξεκαθαρίσει που βρίσκονται.
Μένουν μετέωρα ή τριγυρνάνε μια στον παράδεισο και μια στο παντού...;
Εγώ γιατί ως άνθρωπος που αισθάνεται στην μέση δεν θέλω ούτε το ένα ούτε το άλλο;
Είναι κακό που θέλω να μείνω εδώ καθώς νιώθω πως η αποστολή μου έχει δρόμο ακόμη;

- "Μα τι ανάποδο παιδί που είσαι..."
Όταν σας ρώτησα γτ κάνετε όλα αυτά τα τυπικά, μου απαντήσατε πως έτσι επιβάλλουν οι κοινωνικές συμβάσεις και πως αν μπορούσατε δε θα τα κάνατε....
Μας λέγατε πόσο σιχαμένα ήταν όλα αυτά τα Χρονιά Πολλά σε άπαντες, οι επισκέψεις σε αυτούς που δεν αλληλοχωνευόμασταν,  τα τηλέφωνα στα σόγια και πόσα ακόμα ...
Tώρα που ενεργώ όπως ιδανικά θα θέλατε κι εσείς, είμαι ανάποδος;

Είμαι αυτός που εσείς διαμορφώσατε και πολύ ευτυχισμένος και γι'αυτό σας ευχαριστώ!
Δε θα αλλάξω τον κόσμο, δε θα ανακαλύψω φάρμακα κατά των επιδημιών, ούτε θα γραφτώ ως ευεργέτης σε κάποια στήλη, όμως και αυτή την χρονιά νιώθω ότι έπραξα στο μέγιστο το σωστό....
Θα συνεχίσω να λεω αυτά που θέλω και θα αφορούν αυτούς που θέλω - για τους υπόλοιπους αδιαφορώ...
Και μέρες που είναι να πούμε 2 όμορφα λόγια, όχι τυπικά ....

Αυτές τις γιορτές να μην φάμε σαν γουρούνια, αλλά με σύνεση και αν κάτι περισσέψει απο το τραπέζι να θυμηθούμε πως δίπλα μας υπάρχει κάποιος που θα το εκτιμήσει όταν το προσφέρουμε (ή ακόμα καλύτερα να το προσφέρουμε προτού καν περισσέψει).
Να υποσχεθούμε στον εαυτό μας, ότι θα προσπαθήσουμε την νεα χρονιά, να πετάξουμε το γκρίζο κουστουμάκι της μίρλας- γκρίνιας και πως επιτέλους θα σκεφτούμε τι ατομικά μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε το τοπίο γύρω μας.

Η ευχή αυτών των γιορτών να είναι Χρονιά Καλά - όχι όπως τα εννοούσαμε πριν τα χρόνια των δανεικών, αλλά χρόνια με αξίες και αλήθειες.Χρόνια που ίσως μας φανούν λιγάκι επώδυνα στην αρχή αλλά μόλις εκτιμήσουμε τις αρετές τους, θα ανακαλύψουμε την μαγεία τους.
Αυτές τις γιορτές αν όλοι ευχηθούμε κάτι ανιδιοτελές και αληθινό, με τον γνωστό μαγικό τρόπο αυτό θα εκπληρωθεί!

Καλές γιορτές να έχουμε και του χρόνου τέτοιες μέρες να είμαστε  περισσότερο χαμογελαστοί!

3 σχόλια:

Αθηνά... είπε...

Εντάξει, θα συμφωνήσω με όσα γράφεις, αλλά να σταματήσω και τη γκρίνια; Τι θα πει μετά το στεφάνι μου; Θα γυρνάει με το μάτι θολό στους δρόμους και θα αναρωτιέται μεγαλοφώνως: "Τι έγινε η Αθηνά; Τι έπαθε και δεν γκρινιάζει; Τι της έκαναν; Μην την απήγαγαν οι εξωγήινοι και στη θέση της έβαλαν κάποια που της μοιάζει;"

Χαρούμενα Χριστούγεννα!

BLUEPRINTS είπε...

Όχι και "αντί ευχών" όμως ο τίτλος, μια χαρά ευχές ήταν αυτές, όσο για το που τοποθετείς τον εαυτό σου... δικός σου είναι όπου θέλεις και νιώθεις καλά με αυτόν, άντε και στα καλύτερα που έρχονται (γενικώς και ειδικώς)

lefti είπε...

Όμορφα να περάσετε αυτές τις μέρες και...γενικότερα Χρόνια Καλά :))))
Nα μου είστε καλά κι εσύ και η Ντίνα και τα γατόνια!
Φιλιά πολλά!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.