Δευτέρα, 27 Μαΐου 2013

0 Golgotha & Colosseum blues

         Στην δική μου συνείδηση ο Γολγοθάς έχει να κάνει με το τόπο ενός μαρτυρίου, οπότε τον έχω καταχωρήσει ως κάτι ιερό (σαν κάθε τόπο μαρτυρίου και βαρβαρότητας που έχει συνέπεια απώλειας ανθρώπινης ζωής)
Στους περισσότερους εκεί έξω η εν λόγω τοποθεσία είναι ιερή για θρησκευτικούς λόγους και έχει εμφυτευτεί σαν τέτοια έννοια στο υποσυνείδητο τους.

        Παρατηρώ τελευταίως ότι έχουν εγκαταλειφθεί οι "καβαφικοί βάρβαροι" απο την καθημερινότητα και έχουν αντικατασταθεί με το προαναφερόμενο λόφο.
Όλοι ανεβαίνουν το δικό τους - όλοι καθημερινά σταυρώνονται .
Ο πόνος και το δράμα πουλάνε (κατά πως συμβουλεύουν οι διαφημιστές) και σε μια κοινωνία σαν την δική μας που πιέζεται οικονομικά και τα συναισθήματα διογκώνονται και επηρεάζουν την λογική βλέπω πολλούς που βαδίζουν αυτό το δρόμο.
Οι εξυπνότεροι όλων δεν αναφέρουν καν ποιος τους έχει φορτώσει τους σταυρούς που κουβαλάνε και αφήνουν το κοπάδι των "πιστών" να στρέφονται εναντίον "απάντων των Ρωμαίων" που τους καταδικάζουν.
Η πλειοψηφία σηκώνει το δάκτυλο να δείχνει τους Πόντιους Πιλάτους της - που συμμετέχουν στο θέατρο του παραλόγου πρόθυμα, αφού κερδίζουν θέση στο κάδρο της αναμνηστικής φωτογραφίας και έτσι εύκολα μπορούν μεθαύριο να ενδυθούν το μανδύα του εσταυρωμένου αλλάζοντας ρόλο και απο θύτες γίνουν θύματα προσελκύοντας κι αυτοί στις "ενορίες" τους πιστούς.

    Αυτοί όλοι είναι μέλη της κοινωνίας που ζούμε....

         Αξιολογότατα μέλη της συμμορίας του Γολγοθά  είναι και οι "λειτουργοί" των ΜΜΜ(Μέσα μαζικής μαλάκυνσης).
Τι κι αν έκλεισαν τα προπύργια που εμπότιζαν με μυθώδη ηλιθιότητα τις μάζες ;
Στην εποχή του free press και του διαδικτύου οι επίγονοι των παραμυθάδων των 90's -00's συνεχίζουν την κοινωνική προσφορά και πάντα φροντίζουν να προκαλούν ωστε να τους ξεφωνίζουν για παροπιδισμό και έλλειψη αντίληψης της πραγματικότητας αρκετοί(για να διακυρήξουν το πόσο άδικα φορτωθήκαν απο τους δικαστές τους το δικό τους "σταυρό"), με προφανή σκοπό να κερδίζουν μεγαλύτερο κομμάτι απο την πίτα που υπάρχει στο τραπέζι.
Πως αλλιώς να δικαιολογήσω αυτά που διαβάζω και μου θυμίζουν κακή αντιγραφή των εντύπων πριν 20 χρόνια...

     
       Τα διάφορα θηρία γύρω μας αντιλαμβάνονται πως αυτοί που τα επισκέπτονταν και πληρώναν για να τα απολαύσουν λιγοστεύουν επικινδυνα.
Προτού συνειδητοποιήσουν ότι οι ένδοξες μέρες τελειώσαν θα δείχνουν τα δόντια τους αριστερά & δεξία και θα κάνουν κινήσεις εντυπωσιασμού.
Τα πιο "σοφά" θα κρατήσουν όση λάμψη τους έχει μείνει, θα βρουν μια γωνιά και εκεί θα αναμένουν ττους επισκέπτες τους.
Τα πραγματικά ζωα αφού θα κατακλυστούν απο τα πιο αιμοσταγή ενστικτά τους θα επιδωθούν σε μια μάχη στις κατα τόπους αρένες μέχρι την τελική εκκαθάριση των πιο δυνατών στο νεο Koλοσσαίο....

         Οι απολυταρχίες χρησιμοποιούσαν τα θεάματα για την ψυχαγωγία του πλήθους....σήμερα τα θεάματα έχουν γίνει κομμάτι της καθημερινότητας και την διαμορφώνουν....
Ευτυχώς υπάρχουν ακόμη διέξοδοι για όσους έχουν τις κεραίες τους σε λειτουργία....


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.