Τρίτη, 14 Μαΐου 2013

2 Κυριακή βράδυ στο Αγγέλων Βήμα


           Ήμουν στο νησί και την μέρα του Πάσχα στα καθιερώμενα τηλεφωνήματα της μέρας υπήρξε η πρόταση να παρακολουθήσουμε με την επιστροφή μας, την παράσταση "Το φιλί του Ιούδα".
Απάντησα "αν δεν προκύψει κάτι γιατί όχι" χωρίς να έχω ιδέα τι ήταν αυτό που μου προτείναν να παρακολουθήσω(και με το μυαλό στο να βρω μια πετυχημένη δικαιολογία αν ήταν μούφα η παράσταση)!
Το απόγευμα της ίδιας μέρας μπήκα ο δυστυχής στο Αθηνόραμα να καταλάβω τι ακριβώς πραγματεύεται η παράσταση και τι λένε όσοι την είχαν δει.

   Αν κάποιος προσέξει τις κριτικές θα αποτρελαθεί γτ είναι των άκρων - το απόλυτο 0 οι μισές, η απόλυτη αποθέωση οι υπόλοιπες.
Δεν με βοήθησε πολύ αυτή η κίνηση και το φιλόσόφησα....τηλεοπτικά δεν είχε τίποτα(δεν περίμενα να φτάσουμε τελικό και να τον πάρουμε!), ραδιοφωνικά δε θα χάλαγε ο κόσμος αν παίρναμε ένα ακόμη ρεπό, πρωταγωνιστεί κι αυτό το εξαιρετικό παιδί ο Μάνος Καρατζογιάννης, την πήραμε την απόφαση.
Βρίσκοντας την διεύθυνση του θεάτρου χαλάστηκα...Σατωβριάνδου πίσω απο το Εθνικό Θέατρο δεν ήταν κι η καλυτερή μου.
Γενικότερα το κέντρο στην περιοχή πέριξ της Ομόνοιας δε με θέλγει.
Σίγουρα δε θα πήγαινα με συγκοινωνία εκεί βράδυ!

     Την Κυριακή περίπου στις 20:30 βρεθήκαμε στο Αγγέλων Βήμα - με κέρδισε το κτίριο που στεγάζεται με την πρώτη ματιά.
Ενα υπέροχο ανακαινισμένο νεοκλασσικό που φιλοξενεί στα επιπεδά του πολλές εκδηλώσεις.
Δεύτερη θετική εντύπωση οι τιμές στα εισιτήρια(μόνο 10€), στα προγράμματα* (5€) και στο εξαιρετικό καφέ.

*Πρόγραμμα - βιβλίο με υπέροχη παρουσίαση της παράστασης και της ιστορίας πίσω από αυτήν.

     Λίγο μετά τις 21:00 ανεβήκαμε στο 2ο όροφο που στεγάζεται το θεατράκι(80 θέσεων) και πήραμε θέση για να παρακολουθήσουμε την παράσταση.
Με το ξεκίνημα της νιώσαμε πως μεταφερθήκαμε στα 1897 που διαδραματίζονται τα γεγονότα - η δε ταυτοποίηση των ηθοποιών με τα πραγματικά πρόσωπα ήταν φοβερή...στην δεύτερη πράξη βρεθήκαμε πραγματικά στη Νάπολη του 1899.
Τελειώνοντας η παράσταση το συναίσθημα μας ήταν οτι είχαμε γίνει κοινωνοί μιας απο τις καλύτερες παραστάσεις που φέτος έχουν παιχτεί στην Αθήνα.
Ενα καταπληκτικό καστ με προξέχοντα τον Μάνο που νομίζεις κάποια στιγμή οτι μπροστά σου είναι ο  Οσκαρ Ουαίλντ(αναστημένος) αυτοπροσώπως.
Να την δείτε οπωσδήποτε όσοι αγαπάτε το καλό θέατρο !!!


     Το Αγγέλων Βήμα θα μας ξαναδεί προσεχώς - ξεκίνησε την Κυριακή μια παράσταση για την επιρροή της προσωπικότητας του Τζον Λένον στην αμερικάνικη νεολαία στα τέλη του '70, λίγο πριν την επανεκκλογή Νίξον και τους μηχανισμούς που χρησιμοποιήθηκαν απο τις μυστικές υπηρεσίες ώστε να εξοριστεί το πρωην "σκαθάρι" απο την χώρα και να μην αποτελεί "κίνδυνο"(το κείμενο είναι γραμμένο με βάση τα υπαρκτά αρχεία του FBI, απο το φάκελο John Lenon που δόθηκαν κάποια στιγμή στην δημοσιότητα).
Ειναι μια σπουδή στο πως το συστημικό κράτος παρεμβένει στις ζωές των πολιτών και πως τις οδηγεί στα νερά που επιθυμεί.

Συντελεστές της παράστασης "Το φιλί του Ιούδα" την προσεχή εβδομάδα θα μιλήσουν στο Sin Radio και στην εκπομπή του Λουστράκου.Keep in touch!

2 σχόλια:

Dina είπε...

Εξαιρετική παράσταση! Τη λάτρεψα!

BLUEPRINTS είπε...

κι εγώ το ίδιο το απόλαυσα, ευτυχώς δεν είχα διαβάσει τις σχετικές κριτικές (όχι ότι δίνω σημασία βεβαίως), χαίρομαι που το είδα

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.