Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

1 Legions of the shadows

     Στα κόμιξ του Batman(και στις τελευταίες ταινίες δια χειρός Christopher Nolan) υπάρχει η Λεγεώνα των Σκιων, μια οργάνωση που δηλώνει πίστη στις αρχέγονες ηθικές αξίες και που "τιμωρεί" όσες κοινωνίες διαπράτουν ύβρη καταπατώντας τες.
Η τιμωρία φυσικά είναι να πνίξουν στο αίμα τους" διεφθαρμένους" αφού πρώτα επιφέρουν το ολοκληρωτικό χάος και κάνουν τους πολίτες των απανταχού πόλεων- στόχων να βλέπουν το επερχόμενο τέλος ως λύτρωση.

    Δεν ξέρω πόσο θεμιτός είναι αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης καταστάσεων που αντικειμενικά είναι πολύ δυσάρεστες και νοσηρές.
Ενας παράλογος νους θα επέλεγε να πολεμήσει το κακό κάνοντας κάτι τελείως απόλυτο - η διάλυση των πάντων αποτελεί το μόνο φάρμακο και το νεο χτίσιμο πανω στα ερείπια με γνώμονα τις ηθικές ''μας'' αξίες .
Οι οποίες αξίες ελέγχονται αυστηρά για την υπόσταση τους αφού βάση αυτών επιλέγεται η καταστροφή με τα προσχήματα της ολίσθησης.  
Δεν μπορείς να εμπιστευθείς κάποιον που επιλέγει ακραίες λύσεις που υποκινούνται απο ένστικτα και συναισθήματα και πολύ λίγο απο την λογική.
  
   Τέτοιου είδους λεγεώνες υπάρχουν γύρω μας και είναι οξύμωρο το γεγονός να συμμετέχουμε στα μικρά θεάματα αρένας που διοργανώνουν -  σήμερα στον στίβο με τα λιοντάρια είναι ο ταξιτζής ή ο Ψ που διατύπωσε κάτι που δεν άρεσε σε κάποιους ή ο γείτονας που παρκάρει εκεί που υποτίθεται πως ανήκει στον ''μουράτο'' της γειτονιάς.
Αύριο ποιος σου εγγυάται ότι εγώ ή εσυ δεν θα δώσουμε αφορμή ωστε να γίνουμε το επόμενο θύμα - διασκεδαστήριο τους ; 
Κανείς δε μπορεί να το πιστοποιήσει ....
Η Λεγεώνα συνηθίζει να διεισδύει μέσα στους οργανισμούς και να επιταχύνει τις διεργασίες... όσο ταχύτερα αντιληφθούμε τους υπηρέτες της, τόσο το ταχύτερο θα φροντίσουμε για την αντιστροφή των καταστάσεων. 

     Όμως Λεγεώνες των σκιών υπάρχουν και καλές!
Αποτελούνται απο αυτούς που βρίσκονται κοντά μας και δεν τους γνωρίζουμε....ακροατές μας στα ηχητικά μας πονήματα, αναγνώστες στις σελίδες μας, άνθρωποι που ωφελούνται απο κάποια υπηρεσία που παρέχουμε και μας ευχαριστούν-ποτέ μπροστά μας και πόσοι άκόμα.... 
Είναι αυτοί που δεν βρίσκονται πλεον μαζί μας και όμως είναι εδώ και μας παρακολουθούν και μας προσέχουν - όταν συντασόμαστε με την πρώτη αναφερθείσα λεγεώνα πόσο πόνο τους δίνουμε άραγε;

      Για την ισορροπία του κόσμου οφείλει να υπάρχει το καλό και το κακό ώστε να επιλέγουμε τι θα υπηρετήσουμε , υπάρχουν οι διάφορες σκιερές λεγεώνες που ζουν ανάμεσα μας ,υπάρχει το εύκολο και το δύσκολο....

     Απόψε εκτάκτως στις 19:00 και στο γνωστό μέρος - www.sinwebradio.com- για 2 ωρίτσες θα ακούσουμε μουσικούλα για τους ταξιδιώτες των σκιών ....τραγούδια που θα αφιερώσουμε σε αυτούς από τις Λεγεώνες των σκιών που αποκαλούμε ''καλές''.


Υ.Γ.

 Προς τους αγνώστους αποστολείς email 

Xαίρομαι που μπαίνετε εδώ και ψάχνετε να βρείτε στοιχεία επικοινωνίας μαζί μου ,όμως χρόνια τώρα ως αναγνώστης κόμιξ μπορώ να ξεχωρίζω τους υπηρέτες της Λεγεώνας των σκιών που ''μάχονται'' για την ''ηθική'', οπότε μην μπαίνετε τζάμπα στο κόπο - βρείτε κάποιον άλλον πιο άσχετο να στρατολογήσετε .
Ευχαριστώ.

1 σχόλια:

ασωτος γιος είπε...

δε ξερω τι λες εσυ για το καλο και για το κακο εγω ξερω οτι χτες με την ανάρτηση μου μεσα σε 3 ώρες ειχα 60 σχεδόν σχολια που αφορουσαν τινι τροπο το καλο η το κακο σημερα με το υπεροχο αυτο ασμα που εβαλα κανεις δεν σχολιασε χάχα!εγω θα σε ακουσω απλα δε θα σχολιάσω!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.