Πέμπτη, 18 Οκτωβρίου 2012

7 The Indian...

Mου λέει η μάνα μου ότι μοιάζω με Ινδιάνο στην εμφάνιση και όσο μεγαλώνω ,το πιστεύει περισσότερο μιας και βλέπει ότι η κοσμοθεωρία μου προσομοιάζει με τον κώδικα των ιθαγενών της Αμερικάνικης Ηπείρου.


1. Ξύπνα με το φως του Ήλιου για να προσευχηθείς. Να προσεύχεσαι μόνος. Να προσεύχεσαι συχνά. Το Μεγάλο Πνεύμα θα ακούσει, αρκεί να μιλήσεις.2. Να δείχνεις κατανόηση για αυτούς που έχασαν το δρόμο τους. Άγνοια, αλαζονία, θυμός, ζηλοτυπία και πλεονεξία ανθούν από μια χαμένη ψυχή. Προσευχήσου ότι θα βρουν καθοδήγηση.3. Ψάξε για τον εαυτό σου, να είσαι ο εαυτός σου. Μην επιτρέπεις σε άλλους να δημιουργούν το μονοπάτι σου. Είναι δικός σου ο δρόμος και μόνο δικός σου. Άλλοι μπορούν να περπατήσουν μαζί σου αλλά κανείς δεν μπορεί να

περπατήσει στη θέση σου.


4. Να συμπεριφέρεσαι στους καλεσμένους σου με σύνεση. Να τους σερβίρεις το καλύτερο φαγητό, δώσε τους το καλύτερο κρεβάτι και συμπεριφέρσου τους με εκτίμηση και τιμή.5. Μην παίρνεις κάτι που δεν σου ανήκει, είτε από κάποιον άνθρωπο, μια κοινότητα, τη φύση ή μια κουλτούρα. Δεν το κέρδισες, ούτε στο χάρισαν. Δεν είναι δικό σου.6. Να σέβεσαι όλα τα πράγματα που υπάρχουν σ’ αυτό τον πλανήτη, είτε ανθρώπους είτε φυτά.7. Τίμα τις σκέψεις άλλων ατόμων, τις επιθυμίες τους και τα λόγια τους. Ποτέ μην διακόπτεις κάποιον ή να τον χλευάσεις ή να τον μιμηθείς με αγένεια. Αναγνώρισε το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης κάθε ατόμου.8. Ποτέ μην αναφέρεσαι σε άλλους με κακό τρόπο. Η αρνητική ενέργεια που στέλνεις στο Σύμπαν θα πολλαπλασιαστεί όταν επιστρέψει σε σένα. 9. Όλοι οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Και όλα τα λάθη μπορούν να συγχωρεθούν. 10. Οι κακές σκέψεις προκαλούν ασθένεια του μυαλού, του σώματος και του πνεύματος. Εξάσκησε τη θετικότητα.11. Η φύση δεν είναι για εμάς, είναι κομμάτι μας. Είναι μέρος της παγκόσμιας οικογένειας σου.12. Τα παιδιά είναι οι σπόροι του μέλλοντος σου. Σπείρε αγάπη στις καρδιές τους και πότισέ τις με σοφία και μαθήματα της ζωής. Όταν μεγαλώσουν, δώσε τους χώρο να αναπτυχθούν.13. Μην πληγώνεις τις καρδιές άλλων. Το δηλητήριο του πόνου σου θα επιστρέψει σε σένα.14. Να είσαι ειλικρινής πάντα. Η ειλικρίνεια είναι το μέτρο της θέλησης κάποιου μέσα στο Σύμπαν.15. Κράτα τον εαυτό σου ισορροπημένο. Ο Νοητικός εαυτός σου, ο Πνευματικός εαυτός σου, ο Αισθηματικός εαυτός σου και ο Σωματικός εαυτός σου πρέπει να είναι δυνατοί, αγνοί και υγιείς. Γύμνασε το σώμα για να δυναμώσεις το μυαλό. Πλούτισε σε πνεύμα για να γιατρέψεις αισθηματικές στενοχώριες.16. Να παίρνεις συνειδητές αποφάσεις για το ποιος θα είσαι και το πώς θα αντιδράς. Να είσαι υπεύθυνος για τις πράξεις σου.17. Να σέβεσαι τις προσωπικές στιγμές και τον προσωπικό χώρο των άλλων. Μην αγγίζεις προσωπική ιδιοκτησία άλλων – ειδικά ιερά και θρησκευτικά αντικείμενα. Αυτό απαγορεύεται.18. Να είσαι αληθινός πρώτα με τον εαυτό σου. Δεν μπορείς να βοηθήσεις άλλους αν δεν μπορείς να βοηθήσεις τον εαυτό σου πρώτα.19. Να σέβεσαι τις θρησκευτικές απόψεις των άλλων. Μην προσπαθείς να επιβάλεις τις δικές σου απόψεις σ’ αυτούς.20. Μοιράσου την καλοτυχία σου με άλλους.Είμαι ο τελευταίος άνθρωπος επι διαδικτύου που θα μπορούσα να μιλήσω για αρχές και καλοσύνη - όταν εχω καφρίσει  σχόλια ή εχω επιδείξει συμπεριφορά πρόκλησης για συγκεκριμένη εξυπηρέτηση σκοπών - και δεν έχω καμία διάθεση να νομίσετε ότι κάτι μου ρίχνουν στο φαγητό και έχω "χαλάσει".

Αυτά όλα είναι πράματα που με εκφράζουν στην ζωή έξω απο την οθόνη που όσοι μπορούν να δουν διακρίνουν το άτομο απο το ολόγραμμα και σκοπεύω να προσπαθήσω να εντάξω και εδώ γιατί η μάχη για την μάχη είναι κάτι που κάνεις όταν υπάρχει περιβάλλον που σου εξασφαλίζει τα πάντα ετσι ώστε να ασχολίεσαι με τρίχες και την δόξα που σου προσφέρουν εφήμερες μαλακίες.

Οι παλιοί στρατιώτες που βγάλαν πρόσφατα τα αμπέχωνα απο τα κατώγια ας κοιτάξουν τι κάναν για να φτάσουμε ως εδω και να διαμορφώσουν την θέση τους στους νέους χαρτες που χαράσονται και εμείς οι νεότεροι να βγάλουμε την τσίμπλα που μας έχει κλείσει τα μάτια ,να κοιτάξουμε τα προβλήματα κατάματα και να δράσουμε - γιατί δράση φίλε μου δεν είναι με ποιον /ποια θα γαμηθούμε το Σ/Κ ,αλλά να κάνουμε όλοι μαζί κάτι για  αυτούς που ανεχόμαστε να μας ξεσκίζουν και εμείς μαζοχιστικά να δηλώνουμε οτι μας αρέσει και πως μακροπρόθεσμα θα είναι θετικό για τις γενιές που έρχονται(ποιές;;;;;).


Η μάνα μου λέει οτι τελευταία ο Ινδιάνος που για καιρό είχε χάσει ξεπροβάλει πιο συχνά...

Ο ιθαγενής αυτός μου επισημαίνει ότι η ώρα να δοκιμαστώ για όσα αξίζουν φτάνει....εγώ θα είμαι εκεί - θα ήθελα να απλώσω το χέρι και να σφίξω δυνατά εκεινή την μέρα και το δικό σου και το δικό της και το δικό του χέρι γιατί οι συντροφιές και οι νεες φυλές που σχηματίζονται θα γράψουν την ιστορία που ονειρευόμαστε και όχι εκείνη που κάποιοι σχεδιάζουν για μας...

Ασχέτως σε ποια φυλή ανήκεις όλοι μαζί μπορούμε να πετύχουμε πολλά περισσότερα απο όσα φαντάζεσαι.... όσοι πάσχουν απο μεγαλομανίες και αρχομανίες ας βρουν τους δικούς τους ανεμόμυλους να πολεμήσουν και να μην μπλέκονται στα πόδια μας....


7 σχόλια:

Αθηνά... είπε...

Έμαθα κάτι σήμερα. Τον κώδικα των Ινδιάνων. Δεν τον ήξερα. Δεν τον λες και εύκολο να τον ακολουθήσεις κατά γράμμα... Τουλάχιστον όχι όλα αυτά που αναφέρονται. Για παράδειγμα θα με δυσκόλευε πολύ το 9 το 15 ίσως και το 10. Όσο για το 8, έχω πλειστάκις αναφέρει για άλλους πράγματα με κακό τρόπο.
Μάλλον δεν κάνω για Ινδιάνα!

Koueen είπε...

Ωραία ανάρτηση με πολλές αφορμές για σκέψη.

christina είπε...

λοιπόν...θα σου στείλω και εγώ κάτι κανόνες από το ρέικι που μοιάζουν με αυτούς και θα γίνουμε και ινδιάνοι και γιουσούι μάστερ ρέικι και ότι άλλο θέλουμε!!!!!χοχοχοοχοχο

ria είπε...

θα διαφωνίσω με τη μαμά σου!
δε μοιάζεις με ινδιάνο. με άρχαίο έλληνα μοιάζεις!

εμένα αυτό μου θύμισες όταν σε γνώρισα!

Ανώνυμος είπε...

σοφή πάντα η μάνα.....δίκιο και σωστά όλα....μα να προσθέσω και εγω το 21

μαγείρευε πάντα για αυτούς που πεινάνε που είναι λιχούδησες που τους αρέσουν όλα.......

με το συμπάθιο ....χαχχααα

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

Αργω να περασω μερικες φορες απο το σπιτικο σου αλλα δεν ξεχνω ποτε να ερθω να μαθω νεα απο τους μπλοκοφιλους!!!!Να εισαι παντα καλα και καλη εβδομαδα να εχεις απο αυριο με υγεια.Πολυ σοφα ολα μακαρι να επαληθευονταν στην πραξη!!!

Evil Chef είπε...

Ευχαριστώ όλους για τα σχόλια που αφήσατε και που προβληματιστήκατε διαβάζοντας αυτά που έγραψα.

Συγχωρέστε με αν δεν αφήνω συχνά σχόλια σε σας αλλα θα διορθωθεί και αυτό!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.