Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011

11 Πρωινος μπουφες συνεχεια

        Επειδή δε θυμόμουν καλά τι ακιβως είχε εκείνος ο μπουφες στο ξενοδοχειο που εχω μνημονεύσει πήρα το συνονοματο σεφ του τοτε (συνταξιουχος τωρα) και τον ρωτησα γτ ειχα ενα σωρο συνταγες αλλα δεν ηξερα τι ηταν μπουφες και τι ρεβεγιον....
 Με την βοηθεια του και την συμβουλη του τα βρηκα και με μια μερα καθυστερηση σημερα εχω δυο ευκολες συνταγουλες απο τοτε(εμεις βαζαμε τους ειδικευομενους να τις φτιαξουν ,πολυ απλες) .
Ο μπουφες αυτος ειχε πολλα μπισκοτακια και αρκετα ψωμοειδη γλυκισματα οπως στολεν και ενα αλλο ισπανικο -που δε θυμαμαι ονομα- και κεικ που βγαζαμε καθημερινα που τα βαφτισαμε με ξενα ιδιαιτερα ονοματα.

   Εδω εχουμε ενα απλο αμερικανικου τυπου Τσιζκεικ και ενα τριγωνακι(στυλ κεικ) σοκολατα φουντουκι με μερεντα.(και τα 2 βγηκαν για εκεινες τις μερες και δεν χρησιμοποιηθηκαν στα καθημερινα πρωινα)

Αmerican style cheesecake


ΥΛΙΚΑ(για φορμα 26 εκ)


α)100 γρ. μπισκοτα digestive τριμμενα
2 κουταλια γλυκου ζαχαρη
40 γρ.βουτυρο μαλακο

β)600 γρ.τυρι κρεμα
200 γρ.ανθοτυρο
175 γρ.ζαχαρη
ξυσμα απο 1 λεμονι
χυμος απο 1 λεμονι
100 γρ.κορν φλαουρ
1 κουταλι γλυκου baking powder
5 αυγα

EKTEΛΕΣΗ


α)Ανακατευουμε βουτυρο ,ζαχαρη ,μπισκοτα και φτιαχνουμε μια ζυμουλα.Απλωνουμε σε ολο τον πατο της φορμας το μιγμα για να φτιαξουμε μια βαση.

β)Χωριζουμε τα αυγά.Χτυπαμε τα ασπραδια μαρεγκα.
Σε ενα μπωλακι δουλευουμε με συρμα τους κροκους ,τα τυρια ,το λεμονι(ξυσμα και χυμο) μεχρι να πετυχουμε μια ομογενοποιημενη μαλακη μαζα.
Προσθετουμε κορν φλαουρ και baking powder και αφου τα ανακατεψουμε καλα προσθετουμε την μαρεγκα.
Εχουμε προθερμανει στους 150-160 βαθμους το φουρνο μας.
Ριχνουμε το μιγμα πανω στη βαση και ψηνουμε για 1 & 1/2 περιπου ωρα μεχρι να παρει ενα μελι χρωμα το γλυκο μας.
Μόλις το ξεφουρνισουμε ,το αφηνουμε 30 λεπτα να σταθεροποιηθει και μετα με ενα μαχαιρακι το ξεκολλαμε απο τα τοιχωματα της φορμας-δε το ξεφορμαρουμε ομως.
Το αφηνουμε ετσι ακομα 30-40 λεπτα να κρυωσει και τοτε το βγαζουμε και το βαζουμε στο δισκο του.

TIPS


Ιδανικα εδω χρειαζομαστε ενα τσερκι σαν αυτο που χρησιμοποιουμε εμεις δλδ μια στρογγυλη φορμα χωρις πατο ,με λεια τοιχωματα ,που το ρολο της βασης της φορμας παιζει το ταψακι που το ψηνουμε.
Αν δεν υπαρχει τοτε μια φορμα ανοιγομενη με λεια τοιχωματα.
Αν καποιος θελει να μεταφερει το γλυκο σε δισκο αλλο ,υπαρχει ενας τροπος για να μην χρησιμοποιησει σπατουλες και πιθανως το κατστρεψει.
Αφου παγωσει δλδ κρυωσει παρα πολυ καλα και σταθεροποιηθει ,χρησιμοποιουμε δυο δισκους στο μεγεθοε του γλυκου.
Τον ενα τον τοποθετουμε στην κορυφη του κεικ και τουμπαρουμε το γλυκο ετσι ωστε η πανω μερια να γινει προσωρινα βαση.Μετα παιρνουμε τον αλλο δισκο και τον βαζουμε εκει που ειναι το μπισκοτο(η κανονικη βαση) και επαναλαμβανουμε την διαδικασια ετσι ωστε να εχουμε την σωστη βαση στο τσιζκεικ μας .
Δεν χρειαζεται τιποτα ταχυδακτυλουργικα αυτο ,ειναι απλο και χρειαζεται σταθερο χερι και ελαχιστη προσοχη.


Choco Nut Praline Triangles(Σοκολατενια τριγωνα μερεντας)


YΛIKA


150 γρ.βουτυρο
150 γρ.ζαχαρη
βανιλια
3 αυγα
150 γρ.αλευρι μαλακο
75 γρ.κορν φλαουρ
1 κουταλακι γλυκου baking powder
25 γρ. κακαο
100 γρ.τριμμενα φουντουκια
50 γρ.γαλα
Μερεντα
Γλασο σοκολατας ετοιμο(προαιρετικο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Φουρνος στους 180 βαθμους και ετοιμο επισης τετραγωνιο/ορθογωνιο ταψακι στρωμενο με χαρτι ψησιματος.
Στο μιξερ βουτυρο ,ζαχαρη ,βανιλια τα χτυπαμε να γινουν αφρατη κρεμα .
Σε μπωλακι ανακατευουμε στερεα (αλευρι,κακαο,μπεικιν,κορν φλαουρ,τριμμενα φουντουκια).
Μολις αφρατεψει  το βουτυρο ενσωματωνουμε τα αυγα με προσοχη και μετα ριχνουμε το μιγμα του αλευριου και το γαλα.
Στρωνουμε το μειγμα στο ταψι  -προσεχουμε να ειναι οσο το δυνατον ισιο και ψηνουμε για 15-20 λεπτα(το δοκιμαζουμε με μαχαιρακι αν θελουμε)
Το βγαζουμε και το κοβουμε σε τετραγωνα κομματια ,τα οποια ξανακοβουμε στην μεση δημιουργωντας τριγωνα .
Το αφηνουμε να κρυωσει πολυ καλα και μετα παιρνουμε ενα ενα τριγωνακι το κοβουμε στην μεση και κολλαμε τα 2 μερη με μερεντα(οση ποσοτητα θελει ο καθενας βαζει!)
Αφου τελειωσουμε με αυτο ,αν θελουμε χρησιμοποιουμε το ετοιμο γλασσο και παιρναμε την επιφανεια των τριγωνων για περισσοτερη σοκολατενια γευση!

ΤIPS


Ενα κεκακι σοκολατας με φουντουκι που ερχεται η μερεντα και το απογειωνει ειναι αυτο.
Προσωπικα το προτιμω χωρις εξτρα γλασσο γτ μου κολλαει στα χερια και συγχιζομαι!!!
Εμεις στο χοτελι δε χρησιμοποιουσαμε ετοιμο γλασο αλλα φτιαχναμε ενα απο σοκολατα κουβερτουρα λειμενη στην οποια προσθεταμε βουτυρο και μερεντα (παιρναμε μια πιο ρευστη την Νucrema για αυτη δουλεια) και φτιαχναμε ενα γλασσο που περναγαμε τα τριγωνακια ,το οποιο παγωνε μερικως και δε σου κολλαγε τοσο.
Δοσολογιες μην ρωτατε γτ εγω με αυτα ειμαι τσακωμενος ,αυτα τα πραματα βγαιναν με το ματι και το χερι δλδ βαζαμε λιγη σοκολατα και πραλινα και μετα διορθωναμε με το βουτυρο την ρευστοτητα.
Επισης πολυ σημαντικη παραμετρος ....ολα μας τα υλικα ηταν σε μπαιν μαρι αρα ζεστα και ρευστα(ακομα την πραλινα ρευστη την ειχα γι'αυτη την δουλεια )και σε μπαιν μαρι πανω το φτιαχναμε (για να μην μας παγωσει κατι κατα την αναμειξη) και το γλασο το δουλευαμε παντα ζεστο!

Αυτα με τα του πρωινου που εμεις μπορουμε να τα εχουμε οποτε θελουμε .
Τραγουδακι σήμερα εχει ενα πολυ αγαπημενο του κοριτσιου που το ακουγε χθες ενω εβρεχε...


11 σχόλια:

christina είπε...

Καλημέρες,με το που είδα τις λέξεις φουντούκι,μερέντα,πήγα σαν σίφουνας να δω την συνταγή.Και επειδή θα πάω σούπερ μάρκετ σε λίγο γράφω τα υλικά να φτιάξω την συνταγή.
Πολλές καλημέρες εύχομαι γεμάτες μερέντα!!
φιλιά στο κορίτσι.

BLUEPRINTS είπε...

αυτό το σοκολατένια τρίγωνα μερέντας κάτι μου έκανε κι εμένα (όπως της παραπάνω κυρίας) και νομίζω πως θα το δοκιμάσω - αν πάρω κιλά αυτές τις γιορτές εσύ θα φταις να το ξέρεις

christina είπε...

@ BLUEPRINTS
Σκέτη πρόκληση μπλού μου!

Evil Chef είπε...

Kαλα μου παιδια οσοι τυχον το φτιαξετε πειτε σας παρακαλω το πως βγηκε(Μπλου εσενα θα σε ρωτησω απο κοντα αν το φτιαξεις μεχρι τοτε!)

Την συνταγουλα την ειδε ο μαστορας μου και με τηλεφωνησε και μου εδωσε την ενεργειακη της αναλυση λεγοντας μου οτι ειναι πυραυλος!!!

Εχουμε και λεμε(ανα μεριδα που βγαζαμε εμεις)

290 θερμιδες
5 γρ.προτεινες
17 γρ. λιπαρα
30 γρ.υδατανθρακες

Εχει ετσι τις περισσοτερες συνταγες του γτ η κορη που σπουδασε διατροφολογος του εχει φτιαξει το αρχειο του για να ξερει σε περιπτωση που ζητησει καποιος ενεργειακα στοιχεια μιας συνταγης!

Μου φαινεται οτι θα παραλειψω στο εξης ολο το αρχειο και θα βαζω πραματα απο το κεφαλαιο σοκολατα και συναφη γτ βλεπω μια ιδιαιτερη
προτιμηση.
Λογω Χριστουγεννων θα μπουν κατι μπισκοτακια με γλυκοριζα και θα κοιταζω να σας βαλω και κατι σοκολατενιο παρεα μεθαυριο ,καλα να ειμαστε!

christina είπε...

αααααα πολύ ωραία η ενεργειακή ανάλυση...η θεωρία καταρρέει οι χοντροί είναι οι ωραίοι!!
αυτό είναι το σλόγκαν μου!
φιλιά.

golden είπε...

Μερεντοτρίιιγωνα μερεντοκάαααλαντα θα έρθω να σας τραγουδήσω και θα με πλερώκετε σε είδος με τα ωραία σας γλυκάκια .
Είμαστε σύμφωνοι ? Διευθύνσεις γρήγορα :P
Καλό απόγευμα !

ΦΟΥΛΗ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Αθηνά... είπε...

Και να ρωτήσω εγώ τώρα...
Κυκλοφορεί έτοιμο γλάσο;
Και σε τι συσκευασία είναι;
Και τόσα χρόνια η ηλίθια γιατί φτιάχνω γλάσο από μια συνταγή της μαμάς μου;
Μα πόσο άσχετη είμαι τελικά;
Καλησπέρα σου είπα;
Όχι.
Καλησπέρα λοιπόν!

JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS είπε...

ΠΩ ΠΩ!!!!ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΓΛΥΚΑΤΖΗΣ:)
ΑΝΤΙΓΡΑΦΩ ΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΔΩΣΩ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ
ΠΕΡΑΣΑ ΝΑ ΕΥΧΗΘΩ ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΓΕΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑ-ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ.

Evil Chef είπε...

@golden

Τι να μας τραγουδησεις φιλτατε ;
Ελατε και χωρις τραγουδι και κατι θα σας τραταρουμε!

@ΦΟΥΛΗ

Εγω τα φτιαχνω για να περναει η ωρα και να μην βαριεμαι ...
Τωρα οποιος δε κανει κεφι να φτιαξει δεν ειναι κακο ,ας παρει απο καποιον συναδελφο και ας μην φαει αυτος ,ας τα χαρουν οι υπολοιποι!

Evil Chef είπε...

@ Αθηνά...

Υπαρχει απο πολυ γνωστη εταιρια ,αλλα δε γνωριζω τι ακριβως ειναι ,το βλεπω στα σουπερμαρκετ.
Μεταξυ μας ...σαν της μαμας δε θα ειναι!

@ JK O SΚΡΟΥΤΖΑΚΟS

Ευχες πολλες απο μενα και το κοριτσι και περιμενω εντυπωσεις οταν σου τα φτιαξουν!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.