Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2011

12 Τα πρωινα , τα γλυκα και η αληθεια

    Πρωι πρωι σήμερα χτύπησε το τηλέφωνο...ήταν ο Χρηστάρας που είχε πρωινή εμπνευση δημιουργιας που δε του βγηκε και πήρε να ρωτήσει...ο διαλογος ειναι ο κανονικος με την απαραιτητη λογοκρισια γτ υπαρχουν και μικρα παιδια στο διαδικτυο!

-"Ελα μωρη χαζη! Δε πιστευω ακομη να κοιμάσαι!"
-"Στον υπνο σου με εβλεπες ρε πανιβλακα;Ξυπνησες και την μικρη!!!"
-"Καλα να σου πω ρε σε εκεινο το κεικ το περιεργο που ειχες βγαλει καποτε τα Χριστουγεννα ,βλεπω πολλες σοκολατες και λίγο αλευρι ,σωστα;"
-"Ναι ,ρε οργιο του διαολου!Σωστα το βλέπεις και μην μου πεις οτι δε ξερεις την εκτελεση γτ θα ερθω στη Νικαια να σε πλακωσω στις φαπες"
-"Αδερφούλη μου έκανα μάλλον μαλακια γτ το ξεκίνησα σαν κανονικο κεικ ,μια δοκιμη κανω βασικα, και μου βγηκε χαλια και το φουνταρα ...θα μου πεις;"
-"Το απόγευμα αχρηστε ,παλιοτελευταιε σεφ της πυρκαγιας στο μπλογκ θα το βαλω ...ελα να δεις "
-"Θα περασω το βραδυ ...εισαι θεουλης!Αντε καλημερα" 


         Η εν λόγω συνταγη της μέρας μου θύμισε εκτος απο τις φορες που το εβγαζα στην προηγούμενη δουλεια μου και την αρχικη του ιστορια και πως εφτασε στα χερια μου η συνταγή....
Στα ξενοδοχεια τις μέρες των γιορτων πέρα απο τα ρεβεγιον τις παραμονες Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιας την εποχη που εργαζομουν σε καποια ειχαν και ειδικα πρωινα για οποιον ηθελε ανημερα των γιορτων(Χριστουγεννα και Πρωτοχρονια) με μπουφεδες με πραματα ειδικα για τις μερες αυτες.
Αυτα συνηθως ηταν στην κατηγορια του γλυκου ,αφου  τα αλμυρα του μπουφε δεν αλλαζαν σχεδον ποτε, βασικα αλλαζε η ποιοτητα των υλικων με πανακριβα αλλαντικα και μπεικον και καπνιστα τυρια που σερβιροταν αλλα ηταν μικρες πινελιες σε ενα καθορισμενο προγραμμα.
Εμεις στο ζαχαροπλαστειο είχαμε θέμα γτ ζητούσε το ξενοδοχειο να βγουν πρωτοτυπα πραματα και καθε χρονια και κάτι που δεν ειχαμε ξαναφτιαξει για να το εχει κραχτη....
Σε ενα κυκλο κλειστο που ολοι δουλευουν τις ιδιες συνταγες και οι εκπληξεις ειναι δυσκολες οι περισσοτεροι σεφ καταφευγαν σε τρυκ,δλδ παιρναν μια συνταγη βελτιωναν λιγο την ποιοτητα στα υλικα ,ισως την ζωγραφιζαν και λιγο απ'εξω και τις κοτσαραν ενα φανταχτερο ονομα ,και το αποτελεσμα συνηθως οταν οι πελατες δοκιμαζαν την ναυαρχιδα του γλυκου μπουφε να εχουν αντιδρασεις του στυλ
-"Ενα κεικ κανελλας με αχνη ειναι ,σιγα το ιδιαιτερο" ή "Αυτο το κουλουράκι επειδη του εριξαν απο πανω λίγη χρωματιστη καρυδα είναι κατι αλλο απο ενα cookie με ινδοκαρυδο;"
αλλα σπανιως η εργοδοσια τα λαμβανε αυτα υποψην και ετσι πηγαινε.
       Την χρονια εκεινη -με το σεφ που σου μιλησα στην προπροηγουμενη αναρτηση(το συνονοματο)-εχουμε ερθει σε δυσκολη θεση γιατι οι πελατες εχουν βαρεθει το μπουφε στα καθημερινα και υπαρχει αναγκη ανανεωσης και  εξτρα  ο ανταγωνισμος εχει βγαλει κατι μπουφεδες πρωινου για τις ανημερα γιορτες γεματους εντυπωσιακα ονοματα που σε χορταιναν προτου φας!
Πρωτη επιλογη ηταν τα κουλουρακια πιπεριριζας(που εδωσα ηδη) ,καποια αλλα cookies (που θα τα δωσουμε κι αυτα) ,καποια μασκαρεμενα απο τα υπαρχοντα ειδη και ψαχνουμε ενα κεικ που δε το εχει κανενας αλλος μεχρι τοτε δειξει.
Η αρχικη ιδεα ηταν για ενα κρυο σουφλε σοκολατας σε φορμακια αλλα θα χρειαζοταν να παμε αρκετοι για δουλεια ενω το πλανο ηταν να ετοιμαστουν ολα απο την παραμονη μαζι με τα του ρεβεγιου σε καθε περισταση και να υπαρξει ενα ατομο(χωναμε τους πιο νεους σε ηλικια παντα που καναν πρακτικη εξασκηση!) για να καλυψει οτι χρειαστει ,περισστερο σε ντεκορ και βοηθεια στο σερβιρισμα και τα κοψιματα.
Ετσι προεκυψε ενα κεικ σοκολατας στολισμενο με αχνη ζαχαρη (αγλυκη ομως) που θα εβγαινε σε ταψι και θα μπορουσε να σερβιριστει σε κομματια.....το ολον θυμιζε brownies αλλα η συνταγη ηταν ελληνικοτατη και ειναι απο ενα μαγαζι σε μια λουτροπολη του νομου Φθιωτιδας (και εχει και το ονομα της)

Υγρο σοκολατενιο κεικ Χριστουγεννων


ΥΛΙΚΑ(για ενα κανονικο ταψακι )


-250 γρ.βουτυρο(οτι βουτυρο και να βαλουμε βγαινει ,απλα οταν χρησιμοποιησουμε μαργαρινες με μεγαλο αριθμο υδρογονημενων λιπαρων δεν πετυχαινουμε την απολυτη υγρασια-συνηθως αυτα ειναι τα προιντα με το χαμηλο κοστος ...προσωπικα χρησιμοποιω στο σπιτι ενα βουτυρο απο το LIDL που λεει αγελαδος και νομιζω εχει γυρω στο 1,20 δλδ κατι παραπανω απο μια επωνυμη και καλη ποιοτικη μαργαρινη και εχει και καλυτερη κατ'εμε γευση για την αξια του παντα ...με μια επιλγη σε πιο επωνυμο και αρωματικο εννειται οτι θα υπαρξει διαφορα αλλα στις πρωτες αποπειρες καλο ειναι να χρησιμποιοησουμε πολυ ακριβα υλικα)
-130γρ.ζαχαρη κρυσταλλικη
-200 γρ.σοκολατα γαλακτος(λιωμενη)
-75 γρ .σοκολατα κουβερτουρα(λιωμενη)
-75 γρ.σοκολατα bitter(πικρη με τουλαχιστον 65% κακαο ,επισης λιωμενη)
-5 γρ. μπεικιν
-4 αυγα ολοκληρα
-1 βανιλια
-140 γρ.αλευρι μαλακο.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ


Βουτυρο και ζαχαρη και αυγα σε κατσαρολιτσα με το συρμα να λιωσουν τα υλικα και να ομογενοποιηθουν (δε θελουμε πολυ φωτια στο ματι της κουζινας θελουμε να τα εχουμε λιωμενα και ζεστα και οχι να τα καψουμε γτ θα χαλασει η συνταγη)
Μολις το πετυχουμε αυτο ,κατεβαζουμε απο την φωτια και προσθετουμε τις σοκολατες στο μιγμα και αφου το κανουμε κι αυτο προσθετουμε και τα υπολοιπα στερα ανακατευοντας παντα με τα συρμα μεχρι να πετυχουμε την πληρη ομογενοποιηση.
Εχουμε βουτυρωσει το ταψι μας και το εχουμε περασε και με αλευρακι για να μην κολλησει το κεικ και ψηνουμε στους 170 βαθμους για περιπου 40 -45 λεπτα ή μεχρι να ξεκολλησει απο τα τοιχωματα το κεικ .
Κοβουμε σε κομματια οταν κρυωσει καλα τα οποια στολιζουμε με αχνη ζαχαρη .

Τips


Eυκολο κι γρηγορο κεικ σοκολατας που ειναι αρκετα βαρυ στην γευση του και πολυ υγρο.
Το κοβουμε σε μικρα κομματια συνηθως και προσεχουμε στο ψησιμο γιατι δε θελουμε να το παραψησουμε και να καψουμε την σοκολατα .
Η σοκολατα στο φουρνο αν δοκιμασουμε με μαχαιρι οπως το κανονικο κεικ θα μας ξεγελασει γτ ειναι ρευστη...δημιουργει κρυσταλλους και σταθεροποιειται ωρες μευα απο την εξοδο της απο το φουρνο.
Προσεχουμε λοιπον τα τοιχωματα του ταψιου να δουμε το κεικ να εχει αποκοληθει -να εχει "μπει-μαζεψει" λιγακι .Δεν ειναι δυσκολο απλα θελει την πρωτη φορα λιγακι προσοχη ,στις επομενες φορες φανταζει παιχνιδακι.
Εννοειται οτι δεν ειναι αποκλειστικα χριστουγεννιατικη δημιουργια και οι εραστες του σοκολατενιου μπορουν να το φτιαχνουν οποτε το λαχταρουν.
Σοκολάτες βρισκουμε σε μαγαζια που εχουν ειδη ζαχαροπλαστικης και σε μεγαλα σουπερμαρκετ που εχουν αναλογα τμηματα (οι σοκολατες που ειναι για καταναλωση του εμποριου δεν κανουν)
Επισης αν μας καψει το μιγμα μπορουμε να ριξουμε αλειωτες τις σοκολατες ετσι ωστε να πετυχουμε μια αμεση καθοδο της θερμοκρασιας και να το σωσουμε ....οι λιωμενες σοκολατες (αν τις χρησιμοποιησουμε ετσι τελικα)επισης δε χρειαζεται να ειναι καυτες (30 βαθμους τις θελουμε)

            Αν σου δημιουργησε η αληθεια στο τιτλο αποριες θα σου τις λυσω.
Αυτες τις μερες τα ζαχαροπλαστεια και τα αρτοποιεια περιμενουν για να πουλησουν κατι παραπανω και να βγαλουν ενα καλυτερο μεροκάματο.
Επισης στην αγορα υπαρχουν πολλες τιμες και πολλες ποικιλιες των καθιερωμενων γλυκισματων των ημερων και λογω της κρισης πολλοι που δε θα φτιαξουν σπιτι τιποτα και θα τα αγορασουν ετοιμα αναζητουν την καλυτερη δυνατη σχεση τιμης -προιοντος.
Ας πουμε λοιπον μερικες αληθειες που αποφευγουμε εμεις οι επαγγελματιες να ομολογησουμε:

Στα παραδοσιακα μελομακαρονα οι περισσοτερες συνταγες μοιαζουν ...αλευρι ,σιμιγδαλι,πορτοκαλι χυμος και ξυσμα,μελι ,ζαχαρη ,καννελογαρυφαλλα ,λαδι,καρυδια.....ξεχασα κατι;
 Αν τα βαλουμε κατω σαν αξια υλικων θα διαπιστωσουμε  οτι το μοναδικο υλικο που μπορει να κανει την διαφορα και εκει υπαρχει διαφορετικο ευρος τιμων ειναι το μελι.
Ολα τα υπολοιπα εχουν ελαχιστες διαφορες τιμης που δε αλλαζουν την εξισωση....στο μελι υπαρχουν 3-4 ποιοτητες .Οι διαφορες στις τιμες ανα κιλο στο προμηθευτη απο την τελευταια ως την πρωτη να πουμε οτι ειναι 5 ευρω.
Οι περισσοτεροι επαγγελματιες χρησιμοποιουν μια μεση που η διαφορα της απο την ανωτερη ειναι στο μισο σχεδον δλδ 2 ευρω.
Αν δεχτουμε οτι ενα μαγαζι χρησιμοποιει το β και ενα αλλο το α η διαφορα στο τελικο προιον απο αποψης κοστους δεν ειναι τοσο χαωδης και οι διαφορες που βλεπεις στο ενα απο τα 9-10 ευρω στα 16 πχ ειναι απλως θεμα φιρμας και ιματζ του ακριβοτερου μαγαζιου ,δεν υπαρχει στο συγκεκριμενο ειδος τεραστια ποιοτικη διαφορα.

 Εκει που γινεται η σφαγη της αλεπους ειναι ο κουραμπιες.Εδω εχουμε να κανουμε με μια τεραστια ποικιλια απο λιπαρες πρωτες υλες(βουτυρα) με διαφορετικα κοστολογια φυσικα και εχουμε και ενα υλικο το αμυγδαλο που ειναι ακριβοτερο απο το καρυδι.Τα λοιπα ανθονερα,ζαχαρες και αλευρα δε τα λογαριαζουμε καν.
Εδω λοιπον μπορει το πανακριβο μαγαζι με ισχυριστει οτι χρησιμοποιει το ακριβοτερο βουτυρο του κοσμου και το καλυτερο αμυγδαλο της γης (που το μαζευουν με τα χερια κατι παρθενες στα ορη του Περου καθε νεο φεγγαρι και αλλες τετοιες μπαρουφες για να κανει εφε) για να δικαιολογηθει.
Και ομως η αποδοση τιμης-προιοντος ειναι εκρηκτικα επικερδης για τον πωλητη γιατι ακομη και με αυτες τις συνθηκες το κοστολογιο δε δικαιολογει τιμες που ειδαν τα ματακια μου της ταξεων των 22 ευρω το κιλο ....ρε πονηρε μηπως τους εχεις ραντισμενους και με χρυσοσκονη μαζι με το ανθονερο;
Στα σπιτια οι  γιαγιαδες μου θυμαμαι δεν βαζαν τα ακριβοτερα υλικα και θεωρουνταν φτηνο και εκλεκτο κερασμα ο κουραμπιες και σχετικα ευκολο.Το ιδιο και στα ξενοδοχεια και τα μαγαζια που δουλεψα χρησιμοποιουσαμε ενα μιγμα πρωτων υλων για να βγαινει ενα καλο(για την επιχειρηση ) κοστολογιο χωρις να χανεται και η ποιοτητα και να κρατιουνται ,ειδικα στα μαγαζια της γειτονιας, καλες οι τιμες.

 Μη μασατε απο τους δρακους που σας ταιζει το συναφι μας αυτες τις μερες και επιλεξτε για τις αγορες σας ενα μαγαζι στην γειτονια σας που το γνωριζετε για τις αγορες σας και οχι μια μεγαλη φιρμα...ετσι βοηθατε να κρατηθουν θεσεις εργασιας σε μικρομεσαιες επιχειρησεις και στηριζεται την οικονομια της περιοχης σας ...οτι ξοδευουμε στα καταστηματα της περιοχης μας βοηθανε με πολλους τροπους στην καλη λειτουργια των μικρων αυτων κοινωνιων.
Και μια ακομη αληθινη ιστορια για ενα πολυ γνωστο μαγαζι (με αρκετα υποκαταστηματα) της πολης που ζω.
Η συγκεκριμενη αλυσιδα ξεκινησε απο ενα μαγαζι σε πολυακουσμενη γειτονια του κεντρου απο εναν πολυ καλο επωνυμο συναδελφο πριν χρονια και στην ακμη της ειχε 1 ακομη καταστημα στα Β.Π.
Οταν αποφασισε να εξαπλωθει κι αλλο ,ηρθε μια προταση απο μεγαλη εταιρια τροφιμων ασχετη με το χωρο και η εταιρια εξαγοραστηκε μαζι με την τεχνογνωσια και τις συνταγες του ιδρυτη της.
Σε αυτη την εταιρια βρεθηκαμε το καλοκαιρι με φιλο με μια προταση συνεργασιας...το πρωτο ραντεβου φανταζε ειδυλλιακο ,στο δευτερο μας καλεσαν στο κτηριο που γινεται η παραγωγη ολων των γλυκων(δεν υπαρχουν εργαστηρια στα μαγαζια πωλησεων ,ολα διανεμονται απο το κεντρικο παρασκευαστηριο) να ξεναγηθουμε και στο τριτο μας εξηγησαν τι ακριβως θελαν απο εμας....
Εψαχναν υπευθυνους για το νεο τμημα παραγωγης το οποιο στο 75% ηταν στελεχωμενο απο μεταναστες ασιατικης και αφρικανικης καταγωγης που φυσικα δεν αμειβοταν με οσα θα επαιρνε ενας ελληνας εργαζομενος(και δε γνωριζουμε ποσοι ηταν  νομιμοι εξ αυτων και δηλωμενοι με βιβλιαρια υγειας και τα λοιπα ) .
Εκει μας εξηγησαν οτι επειδη οι μεταναστες εχουν το συνηθειο να δουλευουν αργα οι υπευθυνοι θα εφευγαν οχι στο τελος του 8ωρου τους αλλα οταν τελειωσει η καθορισμενη απο το προγραμμα παραγωγη που σε ρυθμους κανονικης εργασιας συμφωνα με αυτον που το εβγαζε (το προγραμμα) τελειωνε κανονικα.....με την λεπτομερεια οτι δε σου προσφεραν κανονικους εργαζομενους!
Ετσι εμενες πισω και για να μην καθεσαι -αφου ειχες τελειωσει την δουλεια σου και περιμενες ποτε θα δεησουν οι ξενοι να τελειωσουν για να φυγετε- σε απασχολουσαν σε αλλα τμηματα για να προωθειται η δουλεια των αλλων συναδελφων που ειχαν ηδη φυγει και φυσικα ολο αυτο χωρις επιπλεον αμοιβη ή υπερωρια.
Υπεγραφες μια αποικιοκρατικου τυπου συμβαση χωρις μερες αργιων και ρεπο στη διαθεση του εργοδοτη ,χωρις ξεκαθαρο πλαισιο ωραριου -αφου τα κεφια των αλλων σου καθοριζαν τον χρονο απασχολησης- και φυσικα η αμοιβη σου ηταν τετοια που εφτανες να απορεις γτ δε τους πληρωνεις εσυ που σου παρεχουν αυτην την θεση !!!!
Αυτη η αλυσιδα αυτες τις μερες πουλαει σε κατι εξωφρενικες τιμες τα γλυκισματα αυτα και οι μεγαλοκυριες στα high society σημεια που εχει τα σημεια πωλησης αν γνωριζαν πισω απο την βιτρινα τι ακριβως συμβαινει αμφιβαλλω αν θα τους ακουμπαγαν με τοση ευκολια τα ωραια τους ευρωπουλα .
Σκεψου ολα τα δεδομενα για να συλλαβεις το μεγεθος της αισχροκερδιας αυτων των επιχειρησεων ,την επομενη φορα που θα παρακινηθεις απο μια διαφημιση και την βιτρινα και αποφασισε οτι ειναι καλυτερο για σενα ....

12 σχόλια:

christina είπε...

άκουσα και εγώ 25 ευρώ το κιλό κουραμπιέδες....προφανώς θα περιέχουν κάποια ρινίσματα χρυσού και οι παρθένες που έπηξαν το βούτυρο θα πρέπει αν ήταν πολλές....

με πέθανες με την συνταγή σου!!!είμαι γνωστή φαν της σοκολάτας!!!
δώσε και άλλες συνταγές στον λαό σου,φανταστικέ ζαχαροπλάστη μας!!
καλό βράδυ..φιλιά!

bLoGirL είπε...

μιλάς για τα fresh, μαντεύω... αν δεν κάνω λάθος, ευχαριστώ για την πληροφορία

bLoGirL είπε...

@ christina: μπα..μάλλον η παρθένα είναι η μία και μοναδική εναπομείνασα, γι' αυτό και η τιμή εχει εκτοξευθεί στα ύψη!!!!

golden είπε...

Είστε όλοι κακεντρεχείς , οι κουραμπιέδες είναι πασπαλισμένοι με κόκα - όχι κόλα - και γι' αυτό δικαιολογείται το γδάρσιμο .
Μαγειράκο σκέφτομαι για το ρεβεγιόν να βγάλω τις όμορφες συνταγές σου , αν πετύχουν βεβαίως βεβαίως .
Cheers !

Evil Chef είπε...

@ christina

Εσενα σε εχω προγραμματισει για αλλα κολπα οταν ειναι να παρουσιαστω απο τα μερη σας(εχω και κατι παλια χρεη ,που δε παραγραφονται!)
Συνταγουλες θα εχει πολλες και που δε θα βρισκετε αλλου στο μελλον.

@ bLoGirL

Δεν ειπα ονομα ,ουτε και προκειται ,απλα κανουμε γενικη κουβεντα περι φαινομενων....υπαρχουν στην Αθηνα πολλα επωνυμα μαγαζια που δεν γνωριζουμε τι ακριβως πληρωνουμε και εχουν αυτες τις τιμες στα προιοντα τους καθως και τι συμβαινει πισω απο την γυαλισμενη βιτρινα...τα ειχαν δειξει παλιοτερα στην τηλεοραση αλλα η κατασταση δεν αλλαξε φυσικα καθολου....και τα αντιστοιχα φαινομενα συμβαινουν και σε μοδατα και trendy στεκια που ακουμε και διαφημιζονται πολυ και εχουν να κανουν με διασκεδαση ή με φαγητο.

Οποτε δεν αναφερουμε επ'ουδενι λογο ξανα δημοσια κανενα ονομα γτ εδω καταγγελω το γεγονος συνολικα και οχι ειδικα....

Evil Chef είπε...

@ golden

Τα κουλουρακια βγαινουν ευκολα ,τωρα αυτο εδω ειναι λιγο "περιεργο" και δε ξερω τι θα βγαλετε .
Αλλα παθαινοντας μαθαινεις!!!

bLoGirL είπε...

μάλιστα...

Αθηνά... είπε...

Διαμαρτύρομαι εντόνως!
Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση!
Μια τα κούκιςςς μια το κέικ, δεν θα μου μπαίνει ρούχο για ρούχο μέχρι την πρωτοχρονιά. Με κελεμπία θα υποδεχθώ τους καλεσμένους μου στο σπίτι για το ρεβεγιόν!

ΥΓ. Στα μελομακάρονα βάζω και λίγο κονιάκ.

Γιαγιά Αντιγόνη είπε...

Θα προσπαθήσω και ότι βγει!
Ετσι για να κάνω.. εντύπωση!
Αν πετύχει θα στείλω ένα στο Χριστινάκι μας!
Αγαπημένε μου έμαθα από την εκπομπή του Παύλου πως έχεις ακριβώς την ηλικία του "μικρού" μου!

Αθηνά... είπε...

@Γιαγιά Αντιγόνη
Ενημέρωσέ με πότε θα το στείλεις το κέικ στο Χριστινάκι για να περάσω τυχαία από το σπίτι της!!!

ΦΟΥΛΗ είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Evil Chef είπε...

@ Αθηνα

Εγω σημερα εβαλα κατι στο ιδιο χρωμα με κονιακ ,δλδ η μικρη το εβαλε γτ κονιακ δεν ειχαμε ,ειναι εθιστικα παντως !!!
Ενα προφιτερολ με κρεμα καστανο που θυμηθηκα αποψε ειναι στα γουστα σου;
Αθηνα η Χριστινα και εσυ απο οσο εχω σημειωσει ειστε κατωχυρωμενες για πιτα οταν ξεκινησουμε την περιδεια(θα με κυκλοφορησει να με θαυμασει ο κοσμος μου ειπε ),να προσθεσω και το κεικ;
Ταψακια αλουμινενια μιας χρησης αραγε ποσο μεγαλα βγαινουν;


@ Γιαγιά Αντιγόνη

Δεν μπορω να σε πω Γιαγια ,δε ξερω γτ αλλα δε μου κολλαει .
Να προσπαθησεις δε σε φοβαμαι εσενα .Εσεις οι παλιες οτι πιανατε το κανετε παντα αστερατο.

@Φουλη

Δε ξερω για σενα αλλα φετος μου την εχει δωσει δημιουργικα και τρωω πολυ χρονο στην κουζινα(καθε μερα την φασιναρω ολη γιατι την κανω αναστα ο Κυριος) και ετσι ξεφευγω απο τα δικα μου.
Αν δε σου βγαινει δε τρεχει τιποτα ,εγω ειμαι γνωστος αρρωστος εξαλλου!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.