Παρασκευή, 25 Μαρτίου 2011

1 Ζήτω η εθνοσωτήριος επανάσταση της 25ης Μαρτίου 1821Βιδεοτεμάχιον στο πνεύμα της σημερινής μέρας που φανερώνει τη καθολική συγκίνηση που προσφέρει σε όλα τα εμβυα όντα της χώρας μας η ανάκρουση του εθνικού μας ύμνου.

Εξαιρετικό χθες το βράδυ το κουτί της Πανδώρας-ακατάλληλο για Ελληναράδες .Επιτέλους άρχισαν να ακούγονται και κάποιες αλήθειες δειλά για εκείνα τα γεγονότα και την πραγματική ιστορία.
Μου άρεσε που ακούστηκε απο κάποιον ότι η παρουσίαση των γεγονότων και των προσώπων σαν τα απόλυτα αμόλυντα εξυπηρέτησε το στόχο της ανόρθωσης φρονήματος και εθνικής συνείδησης κάποια εποχή.Το κακό είναι ότι έχουμε μείνει προσκολλημένοι σε αυτή την "πληρωμένη" αλήθεια και δε μπορούμε να δεχτούμε ότι κάποιες πραγματικότητες.Ακόμη και σήμερα η ιστορία καπιλεύεται απο τους πολιτικούς μας για τους αθλιους σκοπούς τους και ο "περήφανος λαος" εξακολουθεί να υιοθετεί την συμπεριφορά του κοπαδιού που το φοβίζει το τσοπανοσκυλο και πάει όλο μαζι εκει που θέλει ο τσοπάνης.Μονάχα που εμείς ειμαστε ανθρωποι και όχι πρόβατα ή γελάδια ...
Δε θέλω να πιστεύω ότι η σύγχρονη υποδούλωση της χώρας και ο νεος ραγιαδισμός θα κρατήσει πάλι 400 χρόνια....
Αν τότε τα συμφέροντα των τρίτων υπαγόρευαν ενα ελληνικό κράτος και αυτό οδήγησε στην εξέργεση, σήμερα που δεν υπάρχουν (εξωτερικά)συμφέροντα που να τα εξυπηρετεί το αντίθετο απ'οτι συμβαίνει ,τι είναι αυτο  που θα πυροδοτήσει το φυτίλι της αποτίναξης όλων αυτών που μας καταδυναστεύουν;

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Η ελληνική κοινωνία δεν είναι έτοιμη να μάθει την αλήθεια και να αποβάλλει το μύθευμα που διδάχθηκε στα βιβλία τα σχολικά πάντα επιτηδευμένα!

Κάθε κράτος το κάνει! Όχι μόνο η Ελλάδα! Να μυθοποιεί την ιστορία κατά πως θέλει για να δημιουργεί πολίτες με φρόνημα!!!!

Στο βωμό της αλήθειας και της ιστορίας βεβαιώς βεβαίως!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.