Τρίτη, 11 Ιανουαρίου 2011

1 Review αργοπορημένο..

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε έκλεισε(για μας με τις τελευταίες των υποχρεώσεων)  ο μεγάλος κύκλος των γιορτών....
Τι μας άφησε; Σε εμάς εδω στο σπίτι 3-4 κιλά περισσότερα σίγουρα ,ένα πρηξιματάκι στους κοιλιακούς απο την πολυφαγία και ένα κρύωμα (στον καθένα ,να μην ζηλεύουμε!!!)
Επίσης μας έλυσε την απορία του πόσο μαλάκες και κακότροποι μπορούν να γίνουν οι ανθρωποι...Γιορτές σου λένε ,οι μέρες της αγάπης!!!Έτσι νομίζετε...και εμείς επίσης.Και πιστεύαμε ότι αν δείξουμε λόγω των ημερών μια καλή διάθεση ,ίσως κάποιοι που για εντελώς ασήμαντους λόγους ήρθαν σε παρεξήγηση μαζί μας,θα λαμβάναν το μήνυμα ως ένδειξη μη μνησικακίας και πρότασης της "πίπας της ειρήνης".Φαίνεται ότι τα χριστιανικά τους έθιμα δεν τους επιτρέπουν συναναστροφές με άλλων πολιτισμών συνήθειες και δεν δεήσαν ούτε ένα ΣουΜουΣου με τις τυπικότερες των ευχών να στείλουν.Ο πάγος αποδείχτηκε πολύ σκληρός για να λιώσει και καταλάβαμε ότι με σουγιαδάκια και σπίρτα δεν αντιμετωπίζεις-λιώνεις  τέτοια παγόβουνα.Ας είναι...η ζωή και ο ιστορικός του μέλλοντος θα δείξουν ποιος είχε δίκιο και ποιος άδικο ,που μεταξύ μας τότε ελάχιστα θα ενδιαφέρει τους εμπλεκόμενους...
Με τη απόφαση να γυρίσει εντελώς η σελίδα,συνειδητοποιήσαμε ότι πρέπει να "οχυρωθούμε" λίγο γιατί πολλή εκμετάλευση έχει πέσει και βαρεθήκαμε να είμαστε μόνιμα οι χαζοί του παραμυθιού.Όχι πως θα σταματήσουμε να είμαστε ,αλλά θα επιλέγουμε πολύ πιο προσεχτικά ώστε η "βλακεία" μας να αναγνωρίζεται έστω και στο ελάχιστο.
Επίσης αντιληφθήκαμε στα τραπέζια που συναντηθήκαμε οι οικογένειες ,πόσο λιγότεροι είμαστε απο πέρσι.Όχι πως δε το ξέραμε ,αλλά δεν είχαμε βρεθεί έτσι όλοι μαζί για να διαπιστώσουμε ότι οι καρέκλες της τραπεζαρίας φτάνουν και δεν χρειαζόμαστε και τις άλλες που έχουμε στην κουζίνα...

Καταλάβαμε όμως ότι όσα άσκημα και να συμβούν ,αν υπάρχει καλή διάθεση και ειλικρινής αγάπη ξεχνιέσαι και αποκτάς για λίγο μια φωτεινή αισιοδοξία  και λες ότι δεν μπορεί να κάνεις τόσο λάθος -κάπου τελείωσε το κουπί και πως θα φυσήξει ούριο αεράκι ξανά!
Στα όμορφα αυτών των ημερών να προσθέσουμε το γεγονός ότι δε χάσαμε την δημιουργικοτητά μας.Κάναμε κάποια πράγματα για πρώτη φορά σπίτι μας και μας βγήκαν εξαιρετικά πολύ καλά (δε το περίμενα είναι η αλήθεια).
Θυμηθήκαμε τον πρώτο καιρό της γνωριμίας μας ,που είχαμε μόνο ο ένας τον άλλο και ήμασταν τελείως ξένοιαστοι.Το ίδιο και τώρα ,έχουμε μείνει σχεδόν ολομόναχοι ,με ελάχιστους φίλους (και αυτούς όχι  πολύ κολλητούς) και νιώθουμε πάρα πολύ καλά .Άλλοτε θα μας ενοχλούσε ,τώρα όχι...
Είμαστε ήρεμοι γιατί ξέρουμε ότι ακόμα και στα τυχόν λάθη μας δεν υπήρξε καμία υστεροβουλία και διάθεση να στεναχωρήσουμε κανέναν,γιατί όσα κάναμε δεν μας τα υπαγόρευσε κανένα άθλιο κίνητρο "εξαγοράς" των άλλων και παρότι απο όλο αυτό έχουμε βγει χαμένοι ,χαμογελάμε γιατί ποντάραμε με συνείδηση ότι μπορεί και να μην κάτσει η ζαριά ...και όμως το τολμήσαμε!
Αυτές οι γιορτές βρήκαν κάποιους χαμένους στα καζίνο να θρηνούν για τα χρήματα που χάσαν.
Οι μέρες που ανήκουν πλεον στο παρελθόν μας βρήκαν να χαιρόμαστε στο "χάσατε" του γκρουπιέρη ,ίσως γιατί δεν παίξαμε ποτέ με σκοπό να κερδίσουμε τα πάντα.Οι συγκινήσεις και οι εναλλαγές καταστάσεων όσο κρατούσε το παιχνίδι είναι μεγάλο κέρδος.Θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερο αν ήταν διαφορετικές οι καταστάσεις αλλά ας μην είμαστε εγωιστές.Πιάσαμε την περασμένη εορταστική περίοδο το τζακ ποτ ή έτσι νομίσαμε ...αλλά ήταν όμορφο το παραμύθι που ζήσαμε και γι' αυτό και μόνο ευχαριστούμε όσους μας το πρόσφεραν!Φέτος μας το χαλάσαν ,ρόδα είναι και γυρίζει...

Αν μου λέγαν να χαρακτηρίσω με 2 λόγια αυτές τις γιορτές και να το κλειδώσω κάπου να το βρουν σε 50 χρόνια ,θα έλεγα ότι ήταν τρυφερές ,αγαπησιάρικες, γεμάτες συμπεράσματα και με μια τρελή αισιοδοξία που στην ουσία δε προκύπτει απο πουθενά (και χαρτομάντηλα και παυσίπονα  στο τελειωμα τους).
Και σε ενα δισκάκι θα τους έβαζα και το soundtrack της ζωης μας και αυτής της νεας χρονιας που ήδη έχει γράψει 11 μέρες...Υ.Γ.Εχω εκκρεμότητα συνταγούλες και tips απο διάφορα που ετοιμάσαμε στις συγκεντρώσεις μας.Θα αναρτηθούν προσεχώς!

1 σχόλια:

Alma Libre είπε...

Σημασία έχει οτι είσασταν εσείς οί δυό σας ..γιά εσάς .... καί οτι περάσατε καλά .. Ολα τά υπόλοιπα υπήρξαν .. γιά νά υπάρξουν απλά καί νά μπούν στά " κουτάκια " τού μυαλού σας .. εκεί ομως πίσω -πίσω .. στίς πίσω θέσεις ..
Ευχομαι .. ολη τήν χρονιά νά περνάτε έτσι καλά ,αγαπησιάρικα ,ομορφα , γιά εσάς .
Περαστικούλιαααα καί στά δυό σας .
(καί εγώ "ψώνισα" τήν πρώτη ίωση τής χρονιάς ..εδώ καί 3 μέρες..αστα ..)
Τήν Καλημέρα καί καλή εβδομάδα .
Φιλιά.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.