Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

1 Τραγουδάμε;

Το θέμα μου έχει να κάνει με το παιχνίδι-σωου "Just the two of us" ,την αντιμετώπιση του απο τα λεγόμενα μεσημεριανά και κάποιες προσωπικές απόψεις.

Ξεκινάω μιλώντας για τον ανθρωπο που κλήθηκε να παρουσιάσει αυτή την εκπομπή.Δεν ήμουνα φαν του και δεν έχω παρακολουθήσει σα τηλεαθεατής καμιά τηλεοπτική του δουλειά -ούτε Σαββατογεννημένες ,ούτε Παρα πέντε- και τον θεωρούσα υπερεκτιμημένο.Άρχισα να αλλάζω γνώμη όταν παρακολούθησα περσι την εκπομπή που έκανε για τα 20 χρόνια του Μεγκα .Εκεί είδα ένα πανέξυπνο άνθρωπο ,με χιούμορ ,με χάρισμα λόγου που έκανε μια εξαιρετική δουλειά σε μια αφιερωματική εκπομπη.Στην ανακοίνωση του παιχνιδιού είπα πως θα το έβλεπα αρχικά γιατί μου αρέσει η μουσική ,μετά για τον παρουσιαστή για να δω πως θα είναι και μετά γιατί δεν είχε συνήθως κάτι άλλο να παρακολουθήσω.
Αν μιλήσω για το πρόγραμμα αυτό ,τώρα που τελείωσε θα έλεγα τα εξής:
Πολύ καλή παραγωγή και οργάνωση.Εξαιρετικός παρουσιαστής.Κριτική επιτροπή που δεν τράβηξε τα φώτα πάνω της και απέδειξε ορισμένες φορές ότι δεν είναι τίποτα τυχαίο στην ζωή(δεν περίμενα ποτέ τους δυο άνδρες της να τους δω σε τηλεοπτικο πρόγραμμα).Πολυ καλη μπάντα και δεύτερες φωνές.Ταιριατά ζευγάρια συμμετεχόντων.Αρκετά καλο κλίμα μεταξύ των διαγωνιζόμενων  που έβγαινε και στον κόσμο.πολύ καλή επιλογή φορέα στήριξης με τα έσοδα των ψηφοφοριων (Ελληνική ομάδα Special Olympics).

Σήμερα και λίγες ώρες πριν αφού είχε πέσει η αυλαία του παιχνιδιού ,στις μεσημεριανές εκπομπες φιλοξενήθηκαν κάποιοι από τους συμμετέχοντες.Με εξόργισε η επιμονή συγκεκριμένης εκπομπής να βγάλει "είδηση" πως τάχα ήταν στημένο όλο ,πως υπήρχαν παράπονα ,κόντρες- μίση-βρισίδια-καφριλίκια μεταξύ των συμμετεχόντων και διάφορα άλλα που πουλάνε.Όταν άπαντες αρνηθήκαν όλα τα παραπάνω διατυμπανίζοντας την αρτιότητα της παραγωγής καθώς και τις καλές σχέσεις και φιλίες που δημιουργήθηκαν αυτό το τρίμηνο ,βγήκε στους παρουσιαστές-πανελίστες μια τέτοια κακία και μια μιζέρια που δεν μπόρεσαν να βγάλουν από την μύγα ξύγκι που απόρησα τι κέρδος  θα ειχαν αυτοί αν τους έλεγε κάποιος όσα θέλαν να ακούσουν...
Τόσο άθλια και δίχως ενδιαφέρον είναι η ζωή τους που ψάχνουν παντού να βρουν κάτι να ασχοληθούν ,να κουτσομπολέψουν ,να πουν το μακρύ και το κοντό τους;
Γιατί σε αυτό το κωλοχανείο που μας καταδίκασε η τύχη μας να επιβιώνουμε πρέπει πάντα να ψάχνουμε για θεωρίες συνωμοσίας και ίντριγκες και δολοπλοκίες και άλλα τετοια όμορφα;

Σαν τηλεθεατης του συγκεκριμένου προγράμματος θα προτιμούσα να ακόυσω κάτι σαν αυτό που σκέφτηκα εγώ:
-Oι τελικοι νικητές είναι σχεδόν απο την έναρξη προεξοφλημένοι γιατί είχαν πολλά πλεονεκτήματα έναντι των υπολοίπων με βασικότερο όλων ότι ο κ.Πετράκης είναι σχεδόν επαγγελματίας τραγουδιστής.Αθέμιτος ανταγωνισμός όταν οι υπόλοιποι δεν έχουν ξαναπιάσει μικρόφωνο και δεν έχουν πατήσει ποτέ πίστα.
Επίσης βάλανε δίπλα του μια νεα κοπέλα που έχει γκελ στο κοινό που ψηφίζει.Το σύνολο του προγράμματος ήταν έτσι στημένο που να μπορεί να το παρακολουθούν όλοι  αλλά επειδή σε τέτοια σωου ψηφίζει η νεολαία φροντίσαν να υπάρχουν πρόσωπα που γράφουν σε αυτό το target group.
-Ωρες ωρες μου εδινε την εντύπωση όλο αυτό ότι λειτουργούσε στην λογική "τα δικά μας παιδιά".Κάποια ζευγάρια που αποτελούταν απο πρόσωπα που δουλευουν στο κανάλι προσέχτηκαν λίγο παραπάνω απο την παραγωγή (διακριτικά ,μην καρφωθούμε κιόλας) και το ιδανικό σενάριο θα ήταν για αυτούς να έχουν 2 τετοια ζευγάρια στο τελικό.Δεν τους βγήκε όμως και  δείχνοντας πόσο έξυπνα λειτουργούν προέβαλαν την δεύτερη συμμετοχή σαν την μεγάλη ανατροπή  και δημιουργήσαν ένα παραμυθάκι στυλ Σταχτοπούτας.(μεχρι εκει που θέλαν πάντα)
-Προσωπικά  χάρηκα  σε όλο το παιχνίδι αυτόν τον άνθρωπο ,τον Χρήστο Χολίδη ,που πήγε εκεί με την πεποίθηση ότι δε θα κρατήσει πολύ και στην πορεια δέχτηκε να τσαλακωθεί τόσο πολύ τραγουδώντας κόντρα στο ρεπερτοριό του πράματα και προσπαθώντας να μάθει κάποια πράματα σε ένα ατομο όπως η συμπαίχτρια-μαθητριά του Μαρία Μπεκατώρου .Δε ξέρω πολλούς που θα δεχόταν να κάνουν κάτι τέτοιο γιατί όση προβολή κι αν κέρδισε υπήρξε για μένα ο πιο αδικημένος απο την παραγωγή για όλα αυτά που προανάφερα.Δεν είδα ποτέ τους νικητές του παιχνιδιού να τους έχουν δώσει ποτέ τόσα "κόντρα" τραγούδια.
Για μένα ο μεγάλος κερδισμένος όλου είναι αυτός γιατί απέδειξε ότι είναι πολύ μάγκας ,πολύ κύριος και έχει κάτι που ποτέ το καλογυαλισμένο ζευγάρι ττων πολυπροβεβλημένων νικητών δε θα αποκτήσει.Έχει ήθος και εκτόπισμα.Ξέρει ποιος είναι και δε φοβάται.Δεν αντιμίλησε ποτέ σε καμιά κριτική (αντιθέτως με τους άλλους που ουκ ολίγες φορές απάντησαν δείχνοντας και ασέβια και καβαλημένο καλάμι) .Ανάμεσα στους τρέντυ γυαλιστερούς (και επιβεβλημένους για πολλούς εμπορικούς λόγους) νικήτες και τον χαμογελαστό ψηλέα επιλέγω σαφέστατα τον δεύτερο.
Ισως γιατί ιδιοσυγκρασιακά υποστηρίζω πάντα τους θεωρητικά "αδύναμους".

Κάποια στιγμή θα μιλήσω και για τους μαγειρικούς διαγωνισμούς που φέτος προβλήθηκαν.

Υ.Γ. Τον συγκεκριμένο τραγουδιστή με "σύραν " το περασμένο καλοκαίρι να τον ακούσω σε κάποιο μαγαζί στην παραλία.Πήγα μην έχοντας ιδέα ποιος είναι και τι τραγουδαει.Έφυγα με τις καλύτερες των εντυπώσεων(εγω που δεν είμαι λάτρης αυτών των χώρων) και σα φωνητικές ικανότητες αλλά και σαν συνολική συμπεριφορά.Στα μεγάλα του συν να προσθέσω οτι ειναι όμορφος και έχει στο πρόσωπο και τα μάτια ,αυτό που  η συντροφός μου χαρακτηρίζει "σφραγιδα καλου παιδιού"....

1 σχόλια:

kovo voltes... είπε...

Μην ξαναδείς κουτσομπολίστικες εκπομπές...Χάνεις χρόνο απο τη ζωή σου δεν το ξέρεις? Θέλω να πω, ότι εννοείται ότι έτσι πράττουν. Αυτό είναι το πλαίσιο στο οποίο κινούνται. Η μιζέρια της κατινιάς. Όσο για τον Καπουτζίδη, αν πετύχεις τις Σαββατογεννημένες μη τις χάσεις. Προσωπικά τη θεωρώ πανέξυπνη τη γραφή του εκεί, εν αντιθέσει με το Παρα πέντε που παραήταν απλό...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.