Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010

0 Let's cook!!!

Επειδής γράφουμε πολλά και διάφορα εδώ μεσα ,αυτό δε σημαίνει ότι δεν μαγειρεύουμε...
Συνταγούλα με φαγάκια που είναι παραδοσιακούλια "πειραγμένα"στην εκτελεσούλα τους απο μένα !

Τηγανιά χοιρινή με συνοδεία διεστραμένου πουρέ

Υλικά(Για την τηγανιά)

1 κιλό χοιρινό κρέας σε μικρά κυβάκια του 1 εκ. 
Πιπεριές πράσινες και κόκκινες κομμένες σε κομμάτια (ψιλομεγαλούτσικα)
 Κρασί κόκκινο 
1 κονσέρβα μανιτάρια κομμένα
Ελαιόλαδο
Πράσο μόνο το άσπρο μέρος(κομμένο και αυτό σε ροδέλες)
1 κρεμμύδι μεγάλο (κομμένο όπως οι πιπεριές μας)
2 Ντομάτες

Εκτέλεση

Αδείαζω τις ντομάτες απο την ψίχα τους και κρατάω την χοντρή φλούδα τους (σα να τις ετοιμάζω για γεμιστά δλδ).Αυτή την κόβω σε λωριδες και την φυλάω.
Παίρνω μια πλαστική σακούλα κατάλληλη για τρόφιμα (όχι polybag-σαν αυτές που μας βάζουν τις ελιές στα σουπερμάρκετ) και τοποθετώ μέσα το κρεατάκι ,τις πιπεριές ,το πράσο ,το κρεμμύδι ,τις κομμένες ντομάτες,τα μανιτάρια (με λίγο ζουμάκι ),1 ποτηράκι κρασι και ένα φλιτσανάκι ελαιόλαδο.
Δένω την σακουλίτσα μου και την αφήνω στη συντήρηση στο ψυγείο για να μαριναριστούν μέχρι την επόμενη μέρα.
Την επόμενη μέρα .βγάζω την σακουλίτσα απο το ψυγείο και την αδειάζω σε βαθύ τηγάνι(προσέχω να στραγγίξω καλα την σακούλα για να να μην χάσω κατι απο τους χυμούς της μαρινάδας).
Ανάβω το μάτι και ανακατεύουμε όσο χρειάζεται για να πάρει λευκό χρώμα σε όλες τις πλευρές του
το κρεας μας.Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε ζεστό νεράκι τόσο όσο να σκεπάσει το κρεατάκι μας.Σιγοβράζουμε μέχρι να σωθει το νερό.Προσθέτω ελαιόλαδο και φροντίζω να ροδίσει παντού το κρεας.Μόλις αρχίζει να "τηγανίζεται" σβήνω με κρασί.Αφήνω να εξατμιστεί όλο το αλκοόλ και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
Ο "διεστραμμένος " πουρές*

Υλικά 
5 Πατάτες
1  κούπα Γάλα
6 κουταλιές Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι λευκό
Μοσχοκάρυδο
Σάλτσα σόγιας


Εκτέλεση
Βράζω τις πατάτες για 30 -40 λεπτα σε μια κατσαρόλα με 2-3 λίτα νερό και κομμένες στα 4.
5 λεπτά πριν να είναι έτοιμες βάζουμε να ζεστάνει το γάλα, δε χρειάζεται να βράσει, αρκεί να είναι πολύ ζεστό. 
Μόλις δούμε ότι έχουν μαλακώσει αρκετά οι πατάτες και τρυπιούνται με πιρούνι χύνουμε αμέσως το νερό και είτε μέσα στην ίδια κατσαρόλα ή σε ένα μια λεκάνη χτυπάμε με μίξερ.
Συγχρόνως όπως χτυπάμε τις πατάτες με το μίξερ ρίχνουμε λίγο-λίγο το γάλα μέχρι να πετύχουμε την πυκνότητα του πουρέ που μας αρέσει.Αρωματίζουμε με το ελαιόλαδο και την σάλτσα σογιας. Ρίχνουμε αλάτι,πιπερι και μοσχοκάρυδο και δοκιμάζουμε αν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα. 

*Ο όρος διεστραμμένος ανήκει στον πατέρα μου.Την πρωτη φορά που που έφτιαξα την συγκεκριμένη συνταγή (στο σπίτι) φώναξα για δοκιμή τον επίσημο δοκιμαστή μου-τον μπαμπα μου!Αφού έφαγε μια σεβαστή ποσότητα φαγητού ,ρώτησε την συνταγή και την εκτέλεση της.Μόλις άκουσε την χαρακτήρισε έτσι γτ δεν είχε σχέση με την καθιερωμένη συνταγή σπιτικού πουρέ.

@Εvil tips=>α)Στο σπίτι όταν φτίαχνω την τηγανιά συνηθίζω μόλις την κλείσω να της προσθέτω λίγη ρίγανη και κάποιες φορές και λίγη φέτα τριμμένη!Δοκιμάστε την.
β)Στο ψυγείο στη σακουλίτσα μένει όσο θέλουμε .Όσο παραπάνω μένει τόσο περισσοτεροι χυμοι αναδύονται και αρωματίζουν το φαγητό. 
γ)Σε όσους δεν αρέσει το τηγάμι ή βαριούνται στην κουζίνα  ,υπάρχει εναλλακτική!!!
Βάλτε όλα τα υλικά σε ένα πυρέξ .Προσθέστε και όλα τα υγρά και ψήστε το στο φούρνο στους 180 βαθμούς με φωτια -προσοχή εδώ- μόνο απο κάτω για περιπου 40 λεπτά.Δεν χάνει καθόλου σε νοστιμιά και απευθύνεται και σε αυτούς που για διάφορους λόγους πρέπει να αποφεύγουν τα τηγανητά.
Εμείς τώρα τελευταία έτσι το προτιμάμε!!!

Καλή επιτυχία!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.