Τετάρτη, 24 Νοεμβρίου 2010

0 Λεύκωμα "καταστρώματος" Gemini ,ημέρα...

Άκου ,βλέπε ,μάθαινε...(Η αρχή του ραδιοφωνικού ταξιδιού)

Η ιδεα της βραδυνής εκπομπής έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία.
-Εγώ σε στούντιο ,να μιλάω σε μικρόφωνο ,να έχω επικοινωνία με κόσμο;  Δε γίνονται αυτα...
ήταν η πρώτη μου αντίδραση .Δε τρόμαζα στην ιδέα αλλά ήταν πολύ "μεγάλο" την δεδομένη στιγμή για να το διαχειριστώ.Όμως με τον τρόπο του ο Αντουάν με έπεισε.
Έπρεπε να προετοιμαστώ λοιπόν. Να έχω κάτι πρόχειρο ,σαν σημειώσεις να πούμε να μην χαθώ,
τα τραγούδια που θα ανοίξουν και θα κλείσουν το πρόγραμμα(τα ενδιάμεσα την ώρα του μονόλογου και της επικοινωνίας θα τα έβρισκα).Και κάποια λόγια σχετικά με το θέμα της εκπομπής...
Εψαξα λοιπόν λόγια που μιλάνε για αγάπη -τον έρωτα θα τον μελετάγαμε στα προσεχώς .Κατευθείαν στα βαθιά...
Κάτι βρήκα ,κάτι έχω σχεδιάσει ...πιστεύω ότι θα πάμε καλά!!!


Αρχή και τέλος
Διαβάζω    


-Μια λέξη με πέντε γράμματα.

-Όταν κάποιος σε αγαπά ο τρόπος που προφέρει το όνομά σου είναι διαφορετικός.  Ξέρεις ότι το όνομά σου είναι ασφαλές στο στόμα του.

- Αγάπη είναι όταν βγαίνεις για φαγητό και δίνεις στον άλλο τις μισές τηγανιτές σου πατάτες χωρίς να του ζητήσεις να σου δώσει κι αυτός από τις δικές του.

-"Αγαπώ θα πει χάνομαι" Ν.Καζαντζάκης

"Τι είναι η αγάπη;
Δεν είναι συμπόνια μήτε καλοσύνη.
Στη συμπόνια είναι δύο, αυτός που πονάει κι αυτός που συμπονάει.
Στην καλοσύνη είναι δύο, αυτός που δίνει κι αυτός που δέχεται.
Μα στην αγάπη είναι ένας.
Σμίγουν οι δύο και γίνοναι ένα.
Δεν ξεχωρίζουν.
Το εγώ κι εσύ αφανίζονται.
ΑΓΑΠΩ ΘΑ ΠΕΙ ΧΑΝΟΜΑΙ..."
 
-Αγάπη είναι να είσαι πρόθυμος να θυσιάσεις ακόμα και τον εαυτό σου για αυτόν που αγαπάς. Αγάπη είναι να μπορείς να κατανοείς και να σέβεσαι τον άλλο και τις αποφάσεις του. Αγάπη είναι να βλέπεις κάποιον που είναι λάθος και εσύ να του δείξεις τον σωστό δρόμο.... Αγάπη είναι να αγαπάς κάποιον και να θες το καλό του και μόνο. Όταν δεν μπορείς να τον έχεις κι όμως γνωρίζεις πως ο άλλος είναι καλά κι ευτυχισμένος και να είσαι και εσύ μαζί του γιατί θες το καλό του και δεν βάζεις τον εγωισμό σου πάνω απ' όλα....

- Αγάπη είναι να κάθεσαι σε ένα παγκάκι με τον συνάνθρωπό σου μετά από χρόνια και να κουβεντιάζεις ήρεμα. Η αγάπη απαιτεί μηδενική δύναμη, μηδενική εξουσία, όπου υπάρχει εξουσία δεν υπάρχει αγάπη. Το ένα είναι σκιά του άλλου, άλλωστε. Αγάπη συγχωρεί, υπομένει, πονά, συμπάσχει, χαίρεται, τρελαίνεται, και όλα αυτά με φλόγα. Όταν κάθε σημάδι αυταρέσκιας μέσα μας πεθάνει, και μείνει μόνο η θέληση να δοθούμε ολοκληρωτικά σε κάποιον, τότε η ψυχή εντελώς γυμνή καταφλέγεται από ευτυχία και αγάπη φλογίζοντας όλους όσους είναι γύρω μας.

- Όταν αγαπάς κινδυνεύεις να μην έχει ανταπόκριση η αγάπη σου. Δεν είναι κακό αυτό. Αγαπάς για να αγαπάς και όχι για να πάρεις ανταπόδοση- αυτό δεν είναι αγάπη. Όταν ελπίζεις κινδυνεύεις να πονέσεις. Και όταν δοκιμάζεις κινδυνεύεις να αποτύχεις. Κι όμως πρέπει να ρισκάρεις γιατί η μεγαλύτερη ατυχία στην ζωή σου είναι να μην ρισκάρεις ποτέ!

-«Η αγάπη είναι ό,τι δεν είναι». Δηλαδή, αφού πετάξεις ό,τι δεν είναι, εκείνο που θα μείνει είναι αγάπη. Μόνο που είναι πάρα πολλά όσα δεν είναι...

 -Δεν πρέπει να λες σ’ αγαπώ αν δεν το εννοείς.  Αλλά αν το εννοείς πρέπει να το λες συνέχεια γιατί οι άνθρωποι ξεχνάνε.

Μονολογώ

Αγαπη είναι να εισαι ησυχος.
Αγαπη ειναι να μην εξαρτασαι απο αυτο που αγαπάς.
Κανεις δεν αγαπα αυτο απο το οποιο εξαρτάται.
Αγαπη είναι να μην κανεις κόλαση την ζωη του άλλου.
Αγαπη σημαινει ασφάλεια.
Σημαινει ωριμότητα και κατανόηση.
Σημαινει θυσία και ξεβόλεμα..
Σημαινει ζησε και ασε τους άλλους να ζησουν,και οχι ζησε και ασε τους αλλους να πεθάνουν.
Αγαπη σημαινει εμπιστοσύνη.
Οχι κλαματα και διαρκη ηλιθιο και γελοιο ελεγχο της ζωης του άλλου.
Αγαπη σημαινει σε δέχομαι οπως εισαι.
Δεν σου ζητω να αλλάξεις για να γινεις αρεστή.
Σε θελω να εισαι ο εαυτός σου.
Αγαπη σημαινει ηλιος και ξαστερια,
και οχι ηλιθια κλαματα και μάτια κόκκινα απο το κλάμα.
Αγαπη σημαινει ελα σε περιμένω να σε δω,και ενδιάμεσα ειμαι ευτυχισμένος διχως να ανησυχω για τις σκεψεις σου και τις κινήσεις σου.
Σου εχω εμπιστοσύνη.
Ειμαι ησυχος.
Επιθυμω να ειμαι ησυχος.
Οχι αλλο πόνο και ανώριμότητα.
Σε κοιταζω και σε πιστευω.
Σεβομαι τον εαυτο μου και εσενα.
Ολα τα άλλα ειναι παιχνίδια ηλιθιοτητας, βλακειας και παλιμπαιδισμού,
ειναι σκουπίδια στον κηπο της καρδιας.


Ο έρωτας είναι αγάπη που έχασε το δρόμο της. Η αγάπη υπάρχει εκεί για όλους, δίχως να ανήκει σε κανέναν· η οικειοποίησή της είναι έρωτας. Ο έρωτας, στέκεται ένα σκαλοπάτι πριν από την αγάπη χωρίς να μπορεί να τη δει. Μοιάζει να είναι δύναμη που έχει σχέση με τούτο το χώρο ανθρώπινων σχέσεων που είναι μέσα στον πόνο, στη θλίψη και ίσως στην ευτυχία, αλλά όχι στη Χαρά. Η Χαρά ανήκει στην αγάπη. Την αγάπη δεν μπορείς να την οικειοποιηθείς. ‘Η «μπαίνεις» σ’ αυτήν ή τίποτα. Η αγάπη φαίνεται να είναι «άλλου χώρου» από τούτον, μοιάζει να είναι γέφυρα με κάποιον άλλο χώρο από τούτο. Η αγάπη δεν σκέφτεται, δεν  χαίρεται, δεν κλαίει, δεν αγωνιά, δεν επιθυμεί· είναι απλώς «εκεί» και περιμένει να σε πλημμυρίσει. Δεν μπορείς «να την κάνεις» τίποτα. Εκείνη «σε κάνει». Δεν είναι συναίσθημα, είναι κατάσταση.
Τον έρωτα μπορείς να τον οικειοποιηθείς· να τον εστιάσεις σε ένα πρόσωπο· να τον περιορίσεις σε ένα πρόσωπο· να νομίσεις ότι είναι ιδιοκτησία σου το άλλο πρόσωπο· ότι σε ένωσε για πάντα με το άλλο πρόσωπο, με εκείνο το «άλλο» που αναζητάει η καρδιά σου. Απίστευτη πλάνη! Από τη στιγμή που η αγάπη χάσει το δρόμο της και γίνει έρωτας, είναι απλώς συσσώρευση μνήμης. Με αυτή τη μνήμη δένεσαι και βουλιάζεις στα σκοτάδια του έρωτα: την εξάρτηση, την ιδιοκτησία, το φόβο, τη ζήλια, τον ανταγωνισμό, την αβάσταχτη θλίψη, την αυτοκτονία ή το φόνο καμιά  φορά εξαιτίας ακριβώς της άρνησης ν’ αφήσεις τον ερωτικό δεσμό να πεθάνει! Τα σκοτάδια του έρωτα είναι μνήμη. Γι’ αυτό είναι σκοτάδια. Αν ήταν ζωντανό παρόν που πεθαίνει την κάθε στιγμή,  θα ήταν φως.Δε ξέρω αν είμαι ο καταλληλότερος γι'αυτό που ετοιμάζομαι να κάνω - δεν γνωρίζω αν όσα θα πω θα βρουν αυτιά ευήκοα .Κάπου δε θέλω  να ξαναυποβληθώ στο ίδιο μαρτύριο σαν τώρα(Να ετοιμάσω κάτι που το φοβάμαι τόσο πολύ)
Δεν είμαι φυγόπονος αλλά δε με θεωρώ κιόλας ειδήμονα να μιλήσω δημόσια για κάτι τέτοιο ,ούτε για να ακούσω όσα τυχόν θα θελήσουν να μοιραστούν κάποιοι μαζί μου.
Πόσο ειδικός μπορεί να είναι αυτός που βγαίνει με τίτλο "Ο κακός νεράιδος μαθαίνει να αγαπά" ;Θα δείξει.....
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.