Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου 2010

0 Let's cook!!!

Πατατούλες με σαφράν και μοσχάτο κρασί


         Υλικά:
  • 1 κιλό πατατούλες
  • 20-25 κλωστίσες σαφράν (μουλιασμένο)
  • 1 ποτήρι κρασί μοσχάτο (λευκό)
  • 1 κουταλάκι μπαχάρι σε κόκκους
  • λίγο λάδι
  • αλάτι

           Εκτέλεση:
  • Πάρτε μικρές πατάτες γι’αυτή τη συνταγή, αυτές που είναι σαν μεγάλα καρύδια. Αν δεν βρίσκετε τόσο μικρές και χρησιμοποιήσετε τις μεγαλούτσικες (μέγεθος αυγού), βάλτε τες προηγουμένως να πάρουν δύο τρεις βράσεις σε νερό που κοχλάζει.
  • Βάλτε στη φωτιά μια ρηχή κατσαρόλα ή ένα βαθύ τηγάνι με το λάδι για να ζεσταθεί. Ρίξτε τις πατατούλες για να τηγανιστούν. Πρέπει να είναι σε μία στρώση.
  • Σκεπάστε με το καπάκι και χαμηλώστε τη φωτιά ώστε να προλάβουν οι πατάτες να ψηθούν μέχρι μέσα. Κουνάτε την κατσαρόλα κάθε τόσο ή ανασηκώνετε τις πατάτες με μια ξύλινη σπάτουλα.
  • Όταν είναι μαλακές οι πατάτες, αλατίστε, βάλτε το μπαχάρι, το κρασί και το σαφράν και αφήστε ανοιχτή την κατσαρόλα. Κάθε τόσο κουνάτε την κατσαρόλα. Όταν εξατμιστεί το κρασάκι, βγάλτε τις πατάτες σε μια πιατέλα .
  • Βάλτε τις πατατούλες αυτές στο τραπέζι μαζί με ψητά κρέατα ή πουλερικά, αλλά και μόνες τους μπορούν να αποτελέσουν ένα μικρό γεύμα μαζί με ένα κομμάτι καλό τυρί, ή μια δροσερή σαλάτα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.