Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

0 Φακές σούπα

Υλικά

500 γρ. φακές
500 γρ. χυμό ντομάτας ή ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι
3 – 4 σκελίδες σκόρδο
2 φύλλα δάφνης
αλάτι, πιπέρι, λίγη ζάχαρη
½ κουταλάκι ρίγανη
½ φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Βάζετε σε κατσαρόλα νερό να βράσει. Kαθαρίζετε τις φακές και τις πλένετε. Kαθαρίζετε και ψιλοκόβετε το κρεμμύδι. Kαθαρίζετε το σκόρδο. Ρίχνετε τις φακές στο νερό και αν θέλετε σε πέντε λεπτά αλλάζετε το νερό τους (εγώ δεν το αλλάζω). Προσθέτετε όλα τα υλικά εκτός από το ελαιόλαδο και αφήνετε να σιγοβράσουν, μέχρι να μαλακώσουν. Ελέγχετε τακτικά για νερό. Πέντε λεπτά πριν το τέλος του βρασμού προσθέτετε και το ελαιόλαδο. Σερβίρονται ζεστές με ξύδι ή χυμό λεμονιού.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.