Δευτέρα, 9 Αυγούστου 2010

0 Τι φάγαμε σήμερα;

Μακαρόνια με κιμά

Υλικά :

* 1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
* 1 μεγάλο κρεμμύδι
* λίγο λάδι
* 1 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
* αλάτι πιπέρι
* 1 πακέτο μακαρόνια
* 1 1/2 κ.σ. βούτυρο ή λάδι
* τριμμένο τυρί


Σωτάρω ελαφρά το κρεμμύδι ψιλοκομμένο σε λίγο λάδι και προσθέτω τον κιμά. Ανακατεύω διαρκώς και αφού σωταριστεί αρκετά προσθέτω την ντομάτα, το αλάτι, το πιπέρι και 1 ποτήρι νερό και αφήνω να βράσει σε μέτρια φωτιά.
Βράζω τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώνω και τα "καίω" με το βούτυρο ή το λάδι.
Σερβίρουμε με τον κιμά απο πάνω και αρκετό τριμμένο τυρί της αρεσκείας μας.


Συνταγούλα απλή που φτιάχνουν τα περισσότερα μαγαζιά ,για να "πιάνουν" το μέσο πελάτη.Παρακάτω θα δείτε την δική μου εκδοχή ,του σπιτιού φυσικά .Σαν βάση έχουμε την παραπάνω απλή συνταγή και κατόπιν την εμπλουτίζουμε κατά το δοκούν.

Εvil tips

Πιπεριά ψιλοκεμμένη μαργαρίτα βάζω σε όλα τα φαγητά με κιμά, ακόμη και στα μπιφτέκια. Είναι όντως το κάτι άλλο... στο κιμά με μακαρόνια όμως βάζω και μανιταράκια.Επίσης αν βρίσκεται καμία μπύρα της κακιάς ώρας, στο σπίτι σβήνω το κιμα με αυτήν και τον αφήνω να βρασει λιγο μέσα της πριν του προσθέσω το νεράκι του.
Προσωπικα επίσης προτιμώ και λίγο γαρύφαλλο ,οπως και λιγη κανελίτσα σε οτιδήποτε φτιάχνεται με κιμά.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.