Πέμπτη, 22 Ιουλίου 2010

0 Λαχανόρυζο

Λατρεμένο φαγητούλι για όλο τον χρόνο ,αλλά ειδικα τώρα το καλοκαίρι το τιμάω ιδιαιτέρως!

ΥΛΙΚΑ

1/2 Λάχανο απο ένα μέτριο προς μικρό,ψιλοκομμένο (σαν για σαλάτα)
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2-3/4 φλ του ελλ. καφέ ρύζι (για πιλάφι ή ριζότο )
Αλάτι
Πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
Σκόρδο σε σκόνη 
2 ώριμες φρέσκιες ντομάτες τριμένες στον τρίφτη


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζω στην κατσαρόλα το κρεμμύδι ρίχνω λάδι ίσα που να καλύπτει τον πάτο της κατσαρόλας και τσιγαρίζω λίγο. Ρίχνω μέσα το λάχανο. Το ανακατεύω. Μόλις "μαζέψει" και έχει γυαλίσει όλο από το λαδάκι, ρίχνω μέσα το ρύζι. Το αφήνω κι αυτό να τσιγαριστεί λίγο και μετά προσθέτω τα μπαχαρικά και  νερό (φροντίζω να είναι σκεπασμένο και λίγο παραπάνω ) και την ντομάτα. Κατεβάζω κι άλλο την φωτιά και το αφήνω να σιγοβράσει, ελέγχοντας αν έχει γίνει το ρύζι - οπότε προσθέτω καυτό νερό, λίγο τη φορά, μέχρι να γινει το φαγάκι μου.Όταν μελώσει το φαγητό μας σβήνουμε τη φωτιά και περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού κατά τα γούστα μας.

Μικρά μυστικά

1.Πάπρικα και σκόρδο μπαίνουν σε μικρές ποσότητες για να δώσουν λίγο χρώμα στην γεύση.Προσωπικά  βάζω αρκετή πάπρικα(γλυκό κοκκινο πιπέρι ,οχι το καυτερό) γτ μου αρεσει η γευση που δινει στο λαχανο.

2.Το φαγητάκι μας προσέχουμε να έχει πριν το κλείσουμε κρατημένο λίγο νεράκι γιατί θα κρυώσει και θα τραβήξει το ρυζάκι το νεράκι .Εγώ όταν ψιλοκρυώσει ,του συμπληρώνω ελαιόλαδο (όπως είδες δε έχω βάλει καθόλου στο μαγείρεμα ,λιγάκι μόνο στην αρχή) και το ανακατεύω .Σταθερή ποσότητα δεν υπάρχει ,βάζω όσο θέλω κάθε φορα.Αυτό του δίνει έξτρα γευση και άρωμα!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Από το Blogger.